Ono što svaka žena mora znati o depilaciji lica

Dlačice na licu mogu biti vrlo privlačne, ali samo ako se nalaze na licu muškarca. Nikada nitko nije rekao, osim u šali, da neka žena ima sexy brčiće. Iako je površina lica mala, dlačicama koje tu izbiju se treba ozbiljno pristupiti. Nije važno da li su u pitanju takne, svijetle, paperjaste dlačice, ili su tamne, jake i crne. Postoje žene koje imaju svijetle dlačice koje pod utjecajem hormona vremenom postanu tamne i onda se javlja pitanje kako depilirati lice.Bilo da se radi o depilaciji nausnice ili obrva, potrebno je dobro razmisliti kojim sredstvom će se ukloniti dlačice. S obzirom na osjetljivost površine zahvaćene dlačicama, uvijek je bolja opcija obratiti se stručnjaku.

Depilacija lica – 4 najčešća načina

Depilacija voskom je i dalje najpopularnija metoda depilacije lica jer najdulje ostavlja lice glatko. Vosak uklanja dlaku iz korijena i uglavnom se koristi svaka 3-4 tjedna. Prije depilacije je poželjno na lice nanijeti malo losiona. Nakon toga se lagano nanese zagrijani vosak u smjeru rasta dlake. Kada se vosak stvrdne, potrebno je naglim pokretom povući u suprotnom smjeru od rasta dlake. Ako se ne uklone sve dlačice, postupak je potrebno ponoviti. Nakon depilacije će se pojaviti reakcija u vidu crvenila kože, što je sasvim normalna pojava. Poželjno je staviti hladan oblog ili malo leda. Depilacija voskom se ne preporučuje osobama koje na licu imaju bradavice, madeže, osipe, bubuljice ili bilo koji drugi kožni problem. Postoje manje bolne depilacije od ove, a to su depilacija kremom, šećernom pastom i depilacija brašnom. Depilacija kremom je potpuno bezbolna, ali dlačice mnogo brže rastu pa ju je potrebno češće ponavljati.

Brašno i šećer u borbi protiv dlačica

Šećerna pasta je sve popularnija kada je u pitanju depilacija. Pri tom, jedno je od jeftinijih rješenja. Čak nisu potrebne ni trakice za depilaciju. Pri tom, s njom je moguće ukloniti i dlačice kraće od 2 mm. Prvo se očisti koža, a onda se nanosi pasta u smjeru suprotnom od rasta dlaka. Nakon toga se naglo trzne u smjeru rasta dlaka. I to je to. Depilacija lica brašnom se preporučuje kod uklanjanja sitnih dlačica. Redovitom depilacijom će se značajno smanjiti dlačice s brade i obraza. Smjesu za depilaciju je iznimno lako napraviti. Potrebna je 1 šalica brašna, ½ žličice kurkume i malo mlijeka. Ova smjesa se nanosi u smjeru rasta dlaka i potrebno ju je ostaviti 20-25 minuta da se osuši. Nakon toga se ništa ne treba trgati, nego se vlažnim ručnikom skidaju dlačice u smjeru suprotnom od njihovog rasta.

Sadržaj iz iste kategorije: