reseller hosting

Otkrijte prednosti reseller hostinga web stranica

Živimo u digitalnom dobu. Danas je posjedovanje pouzdane web stranice ključno za uspjeh na osobnom ili poslovnom planu. Zato se svi oni koji su toga svjesni odlučuju na izradu web stranica kojima će se predstaviti ili kojima će predstaviti svoje usluge ili proizvode. Kako bi se one mogle postaviti na internet, potrebno je ugovoriti više usluga, a kao jednu od osnovnih treba izdvojiti hosting. To je smještaj web stranica na nekom serveru kako bi stalno bile dostupne.

Moguće je ugovoriti različite vrste hostinga, a reseller hosting je nešto što možda nije toliko popularno, ali moglo bi vam biti itekako korisno. U ovom članku saznat ćete sve o toj vrsti te možda shvatite da je to baš ono što vam je potrebno za vaše poslovanje. 

Općenito o reseller hostingu web stranica

Neki smatraju da je reseller hosting web stranica samo za velike tvrtke. No, to je daleko od istine. Mali poduzetnici i pojedinci također mogu iskoristiti njegove brojne prednosti. On vam omogućuje da kupite prostor na serveru od nekog hosting providera i zatim ga dalje prodajete drugim korisnicima, podijeljeno na manje dijelove. 

reseller hosting - prostor na serveru
Reseller hosting omogućuje da uz minimalno ulaganje kupite prostor na serveru od nekog hosting providera i zatim ga dalje prodajete drugim korisnicima.

Ovo omogućuje manjim tvrtkama ili pojedincima da se upuste u ovaj tip posla, ali uz minimalno ulaganje. Osim toga, može odlično poslužiti i tvrtkama koje se bave izradom web stranica.

Iskoristite mogućnost iznajmljivanja vlastitog hosting paketa

Ako imate tvrtku koja se bavi izradom web stranica, reseller hosting internetskih stranica mogao bi biti odlično rješenje da ponudite dodatne usluge svojim klijentima i tako ih privučete da se odluče upravo za vas. Naime, kada netko od vas naruči web stranicu, ako imate ugovoren internetski reseller hosting, možete web stranice postaviti na taj server i ponuditi korisnicima gotovo rješenje, odnosno web stranice koje su već postavljene na internet. Naravno, tada će vam trebati i usluga registracija domena, ako klijenti žele dobiti baš sve.

reseller hosting - za pojedince
Mali poduzetnici i pojedinci također mogu iskoristiti brojne prednosti reseller hostinga.

Upravo zbog svega toga, mnoge takve tvrtke ugovaraju reseller hosting i koriste ga kao dodatni benefit koji mogu ponuditi svojim korisnicima.

Prednosti kvalitetnog smještaja web stranica

Iako se danas možete odlučiti za različite vrste, reseller hosting web stranica donosi niz prednosti za korisnike. Kao neke od ključnih može se izdvojiti sljedeće: 

  • mogućnost generiranja dodatnog prihoda iznajmljivanjem vlastitog prostora na serveru
  • visoka razina prilagodljivosti (moguće je prilagođavati razne postavke, instalirati potrebne programe i sl. 
  • većina paketa dolazi s dodatnim alatima za upravljanje i administraciju što će vam olakšati vođenje poslovanja
Sve što trebate znati o reseller hostingu …

Kada je riječ o paketima, provjerite što vam koji pružatelj usluga nudi po pitanju paketa s uključenim uslugama. Također, ako vam trebaju i druge usluge, kao što je registracija domene, nije loše sve napraviti kod istog pružatelja usluga.

Odaberite najboljeg pružatelja internetskih usluga

Odabir najboljeg pružatelja usluge reseller hostinga je vrlo važan. Potrebno je istražiti karakteristike poput:

  • Pouzdanosti servera
  • Resursa
  • Tehničke podrške
  • Cijene

Onaj najbolji trebao bi ponuditi stabilan server s minimalnim vremenom nedostupnosti, a istovremeno biti vrlo pristupačan prema svojim korisnicima. Važno je također uzeti u obzir dodatne alate i resurse koje pružatelj usluga nudi kako bi olakšao upravljanje vašim reseller hosting računom.

Registracija domene kao važan korak prema uspjehu

Osim što je važno gdje su vam web stranice smještene, vrlo je važna i domena s kojom su spojene. A kako biste to dvoje mogli spojiti, potrebna vam usluga registracija domene na internetu. Ona vam omogućuje upravo to, da svoje web stranice povežete s određenim nazivom i ekstenzijom i nakon što netko to dvoje unese u svoj web preglednik, otvorit će mu se vaše web stranice. 

Registracija domene se obavlja putem interneta u svega nekoliko koraka. Potrebno je da:

  • Upišete željeni naziv domene
  • Upišete željenu ekstenziju
registracija domene na internetu
Registracija domene na internetu vam omogućuje, da svoje web stranice povežete s određenim nazivom i ekstenzijom.

U slučaju da je netko već ranije registrirao baš isti taj naziv i ekstenziju, dobit ćete poruku da nije moguća registracija domene. Tada možete napraviti izmjenu naziva, ekstenzije ili jednog i drugog. Većina korisnika se tada odlučuje zamijeniti ekstenziju, a ostaviti željeni naziv. Ako ste odabrali .com ekstenziju, onda možete odabrati neku drugu globalnu ekstenziju i ne biste trebali imati problema prilikom registracije.

Također, moguća je i registracija nacionalne domene, odnosno one koja je karakteristična za svaku zemlju i zapravo je riječ o kratici te zemlje. To je najbolja opcija ako se želite fokusirati na domaće tržište i na korisnike iz vlastite zemlje. U svakom slučaju, registracija domene na internetu je jednostavan postupak i ne biste trebali imati problema s time.

Sadržaj iz iste kategorije: