HR domene

HR domene mogu biti odličan izbor pri registraciji

Na internetu se danas nalazi veliki broj različitih web stranica. Ima tu svega, od raznih blogova, osobnih web stranica pa do web stranica velikih korporacija ili raznih web trgovina i slično. Iako su sve one različite, imaju nešto zajedničko – nalaze se iza određene domene. Ona je određena nazivom i ekstenzijom. Naziv je uglavnom proizvoljan, a ekstenzija je donekle proizvoljna, odnosno može se odabrati između puno različitih i dostupnih. Prema njoj se određuje vrsta domene.

Najviše ima globalnih domena, ali ljudi se sve više okreću i nacionalnim domenama jer imaju brojne prednosti. Tako su danas HR domene sve popularnije, a u nastavku saznajte zbog čega je tako.

Razlika između globalnih i nacionalnih domena

Kao što već navedeno u uvodu, HR domene spadaju u hrvatske nacionalne domene i razlikuju se od globalnih. Prije svega, lako se mogu prepoznati po kratici zemlje i zbog toga su HR domene i dobile naziv jer imaju kraticu .HR. Osim toga, dostupne su dvije vrste:

  • Naplatne 
  • Besplatne

A kada je riječ o glavnoj razlici između globalnih, odnosno njihovoj glavnoj prednosti u odnosu na globalne, onda je to popularnost na pretraživačima za korisnike iz Hrvatske. Naime, imate li kvalitetne web stranice s dobrim sadržajem, puno bolje će se moći rangirati kada netko iz Hrvatske pretražuje nešto što bi tamo mogao pronaći, nego da imate globalnu domenu. To je iznimno važno i oni koji se bave web marketingom svjesni su te činjenice.

Naplatne HR domene su kao i globalne

Uspoređuju li se naplatne HR domene s globalnim, gotovo da i nećete primijetiti neku razliku, osim u samoj ekstenziji. Registriraju se gotovo na isti način, odnosno putem neke tvrtke koja nudi usluge registracije, postupak je gotovo isti kao kod globalnih. Naziv je proizvoljan i možete odabrati ono što netko već nije ranije registrirao i povezao također s HR domenom. 

HR domene spadaju u hrvatske nacionalne domene
HR domene spadaju u hrvatske nacionalne domene i lako se mogu prepoznati po kratici zemlje.

Zbog toga, planirate li se predstaviti na domaćem tržištu, svakako razmislite o ugovaranju upravo hrvatske nacionalne domene jer će vam dugoročno donijeti brojne prednosti.

Besplatno rješenje za predstavljanje na internetu

Osim naplatne varijante, dostupne su i besplatne HR domene. One imaju određena ograničenja, ali nekima će i ta ograničenja biti dovoljno dobra da se svejedno odluče za ovu opciju. Jedno od glavnih ograničenja je da se može registrirati samo jedna besplatna HR domena, a ako vam je potrebno više od toga, morat ćete se odlučiti za naplatnu varijantu. 

besplatne HR domene
Može se registrirati samo jedna besplatna HR domena, a ako vam je potrebno više od toga, morat ćete se odlučiti za naplatnu varijantu. 

Ova vrsta se ugovara putem posebnog portala na internetu, a još jedno od ograničenja je nemogućnost potpuno proizvoljnog odabira naziva, već morate slijediti određene smjernice koje se tiču dopuštenih naziva. Nekima će ova ograničenja biti prestroga i neće se odlučiti za tu varijantu, a nekima neće predstavljati problem i rado će se odlučiti za ovo besplatno rješenje.

Ugovaranje više različitih web usluga

Ako ste se odlučili za registraciju HR domene, razmislite koje bi vam još usluge mogle zatrebati. Primjerice, uz to, jedna od glavnih usluga je i hosting web stranica koji će vam omogućiti da ih postavite na neki server. To možete ugovoriti putem raznih tvrtki, ali i hrvatski hosting internetskih stranica je u posljednje vrijeme sve popularniji među korisnicima.

Što je hosting web stranicai kako funkcionira?

Inače, riječ je o usluzi koja će vam omogućiti da web stranice smjestite na neki server kako bi stalno bile dostupne korisnicima. Dostupne su razne vrste i o tome ovisi koliki stupanj personalizacije i slično ćete imati ugovaranjem određenog paketa.

Hrvatski hosting internetskih stranica je sve popularniji

Kao što je navedeno i u odlomku prije, hrvatski hosting internetskih stranica nimalo ne zaostaje za rješenjima stranih tvrtki. Većina tvrtki, kao primjerice Plus HR hosting nudi sve najpopularnije vrste kao što su:

  • Dijeljeni 
  • VPS
  • Dedicirani server
  • Cloud hosting itd.

Uz sve te vrste, hrvatski hosting nudi i razne prilagođene pakete u koje su uključene razne prilagođene usluge. Primjerice, Plus HR hosting će vam tako ponuditi razne prilagođene pakete u kojima su uključeni određeni kapacitet na serveru, razne prilagođene usluge povezane s upravljanjem domenama i e-mailovima i slično. Tako ćete ugovaranjem hrvatskog hostinga web stranica moći odmah odabrati i neki od tih paketa i tako dugoročno uštedjeti jer ćete plaćati samo one usluge koje ćete stvarno i koristiti.

hrvatski hosting nudi razne prilagođene pakete
Hrvatski hosting nudi i razne prilagođene pakete u koje su uključene razne prilagođene usluge.

Zbog svega toga, Plus HR hosting ima jako veliki broj stalnih klijenata koji su odavno prepoznali kvalitetu ove tvrtke, ali i sve više novih klijenata koji tek otkrivaju što oni sve nude.

Sadržaj iz iste kategorije: