Hrvatski hosting

Hosting i domena za prisutnost na internetu

Postoje različite vrste i paketi web hostinga i svatko treba prije odabira odlučiti što mu je važno, koje opcije traži te prema tome odabrati najprikladniju vrstu i najprikladniji paket. 

Vrste hrvatskog hostinga

Odlučite li se za usluga hostinga internetskih stranica putem neke inozemne tvrtke ili ako se odlučite za hrvatski hosting, uglavnom ćete moći odabrati jednu od 4 vrste:

  • Shared
  • Reseller
  • VPS
  • Dedicated server

Svaki od njih namijenjen je određenom tipu korisnika pa prije ugovoranja promislite što vam je sve potrebno. Na taj ćete način i uštedjeti jer nećete plaćati skuplje sve one opcije koje vam nisu potrebne, a ujedno ćete dobiti najprikladnije moguće rješenje.

Shared varijanta

Odlučite li se za shared hrvatski hosting, to znači da ste se odlučili za najjefitniju varijantu. A što vam ona može ponuditi i je li dovoljno dobra za vaše poslovanje? Prije svega, ovo je odlično rješenje za web stranice osobne prirode i slično, ali nije preporučeno za neke ozbiljnije poslovne stranice.

Registracija domene kao ključan korak

Nakon što ste riješili problem smještaja stranica, ostala vam je još samo registracija domene kako biste mogli i stranice s nečime povezati, odnosno kako biste dobili točnu adresu koji korisnici moraju upisati u web preglednik kako bi došli do vaših stranica. 

Registracija domene
Registracija domena različite međunarodne ekstenzije, za Hrvatsku najbolja je HR domena

Registracija domene također jer moguća putem domaćih tvrtki, ali i putem inozemnih. Slično kao i kod ugovaranja ostalih internetskih usluga, nema nekih većih razlika, kao niti određenih prednosti i mana, ovisno za koju tvrtku se odlučite. Kada registracija domene bude uspješno obavljena, povežite svoje web stranice s njome i pričekajte posjet prvih korisnika.

Sadržaj iz iste kategorije: