Hrvatski ili strani web hosting?

Zanimljivo pitanje koje si postavljaju svi novi u svijetu web stranica. Koji odabrati, hrvatski hosting ili pak strani? U ovome članku donosimo vam prije svega objašnjenje što je zapravo web hosting, te koji odabrati, hrvatski ili strani.

Što je web hosting?

Web hosting je baza vaše web stranice, mjesto na kojem se nalaze svi podatci s vaše web stranice.

Na to mjesto korisnici vaše web stranice pristupaju putem domene, koja je jedinstvena adresa vaše web stranice, a kako bi korisnici što prije pristupili vašoj web stranici bitno je da imate najbolji web hosting koji će im što brže prenijeti podatke nakon upisivanja adrese vaše web stranice. Glavne zadaće web hostinga su pohrana što većeg broja podataka, te što veća brzina prijenosa do korisnika.

Razlika između hrvatskih i stranih hostinga?

Postoje male razlike između hrvatski hosting poslužitelja i stranih, a glavna razlika je u brzini prijenosa. Da, ukoliko je hosting bliže vašem posjetitelju, on će brže prenositi podatke i osigurati brzo učitavanje stranice vašem korisniku. Zbog toga je hrvatski hosting u prednosti u odnosu na strane web hosting poslužitelje kojima su serveri locirani primjerice u Americi.

Bitno je napomenuti da je hrvatski hosting u nekim slučajevima nešto malo skuplji, no to je zanemarivo u odnosu na to da dobivate podršku na hrvatskom jeziku, te bolju korisničku podršku zbog manjeg broja korisnika.

Strane hosting firme pak često nude popuste i imaju veliki broj korisnika koji im to dopušta, no upravo zbog toga često im korisnička podrška kasni i dugo se čeka rješavanje problema.

Za koji hosting se odlučiti?

Hrvatski hosting definitivno je naša preporuka, jer dobivate kvalitetnu uslugu s hostingom lociranim u hrvatskoj, a uz to podrška i cijela komunikacija s hosting firmom vrši se na hrvatskom jeziku.

S druge strane pak, ukoliko ste dobri s engleskim jezikom i planirate raditi stranicu na engleskom, tada je strani hosting poslužitelj možda bolji izbor zbog lokacije servera.
Bilo kako bilo, prije kupnje hostinga posavjetujte se s kompanijom od koje kupujete kako biste odabrali pravi hosting paket.

Nepotrebno je plaćati skupe hosting pakete, ako vašoj stranici nisu potrebni, jer je glavna atrakcija vaše stranice tekst koji ne zauzima puno resursa hostinga.

Sadržaj iz iste kategorije: