Glukomanan – medicinski sigurna pomoć iz prirode

Danas na tržištu postoje mnogi preparati koji obećavaju da ćete izgubiti na tjelesnoj masi. Moderno doba dovelo je do konzumacije prevelike količine hrane i nedovoljno tjelesne aktivnosti, što je rezultiralo borbom velikog broja pojedinaca s prevelikom tjelesnom masom. To je estetski, ali prvenstveno zdravstveni problem koji može dovesti do mnogobrojnih komplikacija.

Stoga nije čudno da se na tržištu pojavio toliki broj preparata na prirodnoj bazi koji obećavaju brzi rezultat i malo muke. Glukomanan je jedini preparat koji je prošao testiranja te dobio odobrenje od agencije za sigurnost hrane EFSE te se potpuno sigurno može pronaći kao zdravstveno sredstvo za pomoć pri mršavljenju.

Glukomanan i njegovo djelovanje

Glukomaman je biljno vlakno. Dobiva se iz biljke Amorphophallus konjac koja raste u Aziji. Tamo se u lokalnoj medicini koristi već nekoliko stoljeća. Ova biljka svrstana je u kategoriju hrane i mnogi je konzumiraju kao hranu, dok se u nekom regijama koristi za proizvodnju dodataka prehrani. Glukoman se najčešće reklamira kao odlično sredstvo za mršavljenje jer pomaže u smanjivanju apetita i regulaciji tjelesne težine. S obzirom da se radi o biljnom vlaknu, lako se otapa u vodi te tako i djeluje. Kada ga unesemo u naš organizam, on u našem želucu poveća svoj obujam te nam pomaže na način da se osjećamo sitima. Također, glukomanana pomaže u smanjenju pokretljivosti tankog crijeva i pražnjanju želuca. Na taj način smanjuje se inzulinska reakcija našeg tijela te nemamo toliku želju za slatkom hranom koja je nutritivno siromašna, a kalorijski bogata.
Osim toga, utvrđeno je da glukomanan regulira kolesterol, snižavajući loš LDL kolesterol bez da smanjuje dobar HDL kolesterol. Rezultat je poboljšana krvna slika i bolje stanje organizma.

Konzumacija i glukomanan na tržištu

Glukomanan, kako bi najučinkovitije djelovao, potrebno je konzumirati prije jela, uz što više vode. Uzmite jedan gram, nekoliko puta dnevno, poželjno prije svakog obroka, ali ne više od tri puta dnevno.

Na tržištu se glukomanan može pronaći u obliku kapsula i praha te je sasvim svejedno u kojem obliku ga unesete u organizam. To u potpunosti ovisi o vašim osobnim preferencijama.

Već nekoliko minuta nakon što ga popijete, trebali biste imati osjećaj sitosti. Na taj način ćete u organizam unositi manje hrane jer vas organizam to neće tražiti, a istovremeno nećete niti osjećati glad.

Ginko biloba

Ginko biloba kao prirodan dodatak prehrani

U današnje vrijeme, većina ljudi ima previše obveza i premalo vremena. To rezultira stresom, ubrzanim načinom života i nemogućnosti fokusiranja na pravilnu prehranu i zdrav način života.

Sadržaj iz iste kategorije: