Web hosting je danas lako dostupan

U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo sve većeg utjecaja Interneta na sve oko nas. Prije nekoliko godina, tvrtke ili pojedinci su se uglavnom reklamirali putem novina, radija, televizije i sličnih medija. Ti načini reklamiranja postoje i danas, ali već duže vrijeme je glavni oblik reklame upravo Internet. Brojne izreke kažu da ako ne postojiš na Internetu, kao da uopće ne postojiš. Stoga se sve ozbiljnije tvrtke nastoje predstaviti i na Internetu, a osnovna usluga koja im je potrebna za to je web hosting.

Općenito o web hostingu

Najjednostavnije rečeno, web hosting predstavlja uslugu smještaja web stranica. Nakon što izradite web stranice ili date nekome da vam ih izradi, morate ih postaviti na neko mjesto na Internetu kako bi posjetitelji mogli doći do njih. U te svrhe se koriste razni serveri koji su neprekidno spojeni na Internet te na taj način korisnici mogu u bilo koje doba dana ili noći doći do vaših web stranica.

Web hosting je dostupan u nekoliko različitih oblika. Oni korisnici koji ne traže neke napredne mogućnosti odlučuju se za dijeljeni web hosting jer za malo novca mogu dobiti relativno dobru uslugu. Kod ovakvog tipa web hostinga se dobiva mjesto na serveru koji se dijeli među mnogo korisnika. Oni koji pak žele najviši stupanj personalizacije i potpunu neovisnost biraju namjenski server.

On je potpuno u vlasništvu korisnika, samo on ga koristi te s njime može raditi što želi, instalirati programe i slično. Vps web hosting je neko srednje rješenje koje predstavlja odličnu vrijednost za novac. Dobit ćete virtualno mjesto na serveru koje ćete moći prilagođavati po želji, a ujedno nećete biti ovisno o drugim korisnicima.

Web hosting

Ugovaranje web hostinga

Web hosting možete jednostavno ugovoriti putem brojnih tvrtki koje nude te usluge. U Hrvatskoj je do prije nekoliko godina bilo svega par tvrtki koje su nudile te usluge, no zbog sve veće potražnje za tim oblikom usluge, broj tvrtki se drastično povećao. Tako danas brojne tvrtke nude web hosting uz brojne druge usluge koje bi vam mogle zatrebati, poput registracije domene. A ako vam domaće tvrtke nisu dovoljne, web hosting možete jednostavno ugovoriti i putem inozemnih tvrtki, iz udobnosti svog doma.

Sadržaj iz iste kategorije: