Registracija domena

Pronađite zanimljiv naziv domene

Registracija domena na internetu se može izvršiti putem brojnih tvrtki. Možete se odlučiti za one domaće i one strane. No, bez obzira za koga se odlučili, kada krenete s procesom registracije, prvi korak će uvijek biti isti. Morat će se izvršiti provjera registracije internetske domene. Tako će biti potrebno da upišete željeni naziv i ekstenziju, a stranica preko koje ste to krenuli obavljati će vam kroz nekoliko sekundi prikazati je li slobodna ili nije.

Internetska domena
Provjera domena prvi je korak kod registracije

Ako je slobodna, moći ćete nastaviti s procesom registracije koji se sastoji od upisivanja vaših osobnih podataka i podataka o plaćanju. Ako pak nije slobodna, dobit ćete prijedloge nekih alternativnih mogućnosti. Ukoliko niste zadovoljni s niti jednim od tih izbora, pokrenite ponovnu pretragu uz neke nove ideje. 

Potreban vam je i smještaj web stranica

Ako ste uspješno registrirali svoju prvu domenu na na web stranici Infonet.hr i želite ju povezati sa svojim web stranicama, bit će vam potrebna i usluga web hostinga. Riječ je o usluzi smještaja web stranica na jedan dio određenog poslužitelja, ili zakup cijelog poslužitelja kao ultimativno rješenje za najvišu razinu prilagodbe.

Ovu uslugu također možete ugovoriti putem brojnih tvrtki, domaćih ili stranih, no u posljednjih nekoliko godina je upravo web hosting Hrvatska vrlo zanimljivo rješenje brojnim korisnicima.

Nastavite čitati članak s naslovom “Pronađite zanimljiv naziv domene“.

Sadržaj iz iste kategorije: