Hosting i domena za predstavljanje putem interneta

Iako će neki korisnici hosting internetskih stranica smatrati najvažnijom uslugom za dovlačenje što većeg broja korisnika, sami naziv domene je itekako vrlo bitan. Upravo to je ono što će potencijalni korisnici ukucavati u svoj preglednik ako negdje čuju za vas, a upravo i to je ono što će ih privući kada vide naziv vaše web stranice. Upravo zbog toga je bitno da taj naziv bude zanimljiv, a ujedno i ne predugačak jer su razna istraživanja pokazala da korisnici ne vole ukucavati duge nazive web stranica.

Problem predstavlja zauzetost brojnih takvih domena budući da ih je netko već ranije registrirao. No, uz malo više traženja, možete i vi sami pronaći neku zanimljivu koja će biti odličan mamac za nove posjetitelje.

Smjestite web stranice na sigurno

Jednom kada imate gotove web stranice (bilo da ste ih napravili sami ili ste za to angažirali nekog pojedinca ili tvrtku), potrebno je da ih postavite na internet kako bi im korisnici mogli pristupiti, u bilo koje doba dana ili noći.

Web hosting

To se zapravo naziva internetski VPS hosting i predstavlja smještaj web stranica na neki određeni poslužitelj. A poslužitelj nije ništa drugo nego računalo koje je stalno smješteno na internet i čiji su diskovni prostor i resursi podijeljeni na više korisnika. 

Jednostavno ugovaranje web hostinga

Web hosting se danas može vrlo brzo i jednostavno ugovoriti putem interneta. Potrebno je samo da odaberete određenu tvrtku kojoj je web hosting jedna od usluge koje nudi. Srećom, u Hrvatskoj je danas respektabilan broj takvih tvrtki. Jedna takva je tvrtka Plus.hr.

A ako ipak niste zadovoljni s onim što se nudi na domaćem tržištu, sreću možete potražiti i na stranom, s obzirom da ćete na kraju dobiti istu uslugu kao i da ste koristili neku domaću tvrtku.

Sadržaj iz iste kategorije: