Moto kacige za djecu

Sigurnost na motociklu uz kacige za djecu

Dječja sigurnost na motociklu je od najveće važnosti i svi oni koji žele djecu prevoziti na motociklu moraju paziti na sve što je potrebno da bi postigli tu sigurnost. A jedan od najbitnijih elemenata sigurnosti u tom slučaju je korištenje kacige za djecu. 

Naime, dječje kacige za motor su posebno dizajnirane da pruže zaštitu glave i lica djeteta, te su neophodne za svako dijete koje putuje na motociklu, bez obzira vozi li se uz vas ili vozi neki mali prilagođeni motocikl. Osim toga, vrlo je važno dijete od malih nogu naučiti na obvezu nošenja kacige jer će tako kada bude starije to puno lakše prihvatiti.

Zaštita djece od ozljeda pri padu s motocikla

Jedan od najvažnijih razloga zašto je vrlo važno nošenje moto kacige za djecu je zaštita od ozljeda. Iako će neki misliti da se ozljede događaju nekom drugom i da se njima i njihovoj djeci to ne može dogoditi, kao što kaže stara izreka: bolje spriječiti, nego liječiti. Djeca su posebno osjetljiva na ozljede glave i lica, a motoristička kaciga za djecu je ključni dio opreme koji može smanjiti rizik od ozbiljnih ozljeda u slučaju nesreće. 

Moto kacige za djecu za motocross
Mladi zaljubljenik u adrenalin uživa u motokrosu sa sigurnom i elegantnom moto kacigom za djecu

Tako su moto kacige za djecu izrađene od iznimno čvrstih i izdržljivih materijala i opremljene unutarnjim jastučićima i sustavom za pričvršćivanje koji osigurava sigurno prianjanje na glavu djeteta. Korištenje kacige za djecu pruža roditeljima olakšanje jer znaju da je dijete zaštićeno dok uživa u vožnji na motociklu.

Stvorite djeci naviku nošenja dječje kacige za motor

Naučiti djecu da koriste moto kacige od malih nogu pomaže u razvijanju navike njihovog postavljanja, ali ih i uči da su one vrlo važne za sigurnost.  Vi, kao roditelji, možete postaviti temelje za pravilno ponašanje na cesti tako što ćete učiti svoje dijete o važnosti nošenja kacige prije nego što sjedne na motocikl. 

Moto kacige za djecu sa smajlijem
Sigurne i šarene moto kacige za djecu za naše najmlađe avanturiste

Kroz stalno učenje i ponavljanje, djeca će postati svjesna da je korištenje moto kacige iznimno važno i da je neophodno pridržavati se tog pravila da se kaciga stavi na glavu svaki put kada se voze na motociklu. To što ih naučite od malih nogu će im ustati u sjećanju za cijeli život i pomoći će im u očuvanju sigurnosti dok rastu i razvijaju se kao motociklisti.

Pravilan odabir motorističke zaštitne opreme

Pravilan odabir dječje kacige za motor je ključan kako bi pružila pravilnu zaštitu i udobnost. Morate obratiti pažnju na sljedeće karakteristike:

  • Mora biti odgovarajuće veličine za dijete
  • Treba biti čvrsto na glavi
  • Mora biti udobna

Također je važno provjeriti certifikate sigurnosti na kacigi kako biste bili sigurni da odgovara standardima sigurnosti. Uz to, treba imati i dobru ventilaciju kako bi djetetu bilo udobno tijekom vožnje. 

Dobro je da posjeduje i dodatne karakteristike, poput uklonjivih unutarnjih jastučića koji se mogu prati ili sustava brze izmjene vizira. Dobro je da kupite kacige za djecu koje imaju istaknutije boje ili reflektirajuće trake kako bi dijete bilo još vidljivije drugim vozačima na cesti.

Proizvođači i vrste moto kaciga za djecu

Danas se na tržištu mogu pronaći brojni proizvođači motorističke opreme. Tržište je veliko i svatko želi uzeti svoj dio kolača pa je konkurencija među proizvođačima iznimno velika. A kako bi uspjeli na tržištu, moraju ponuditi kvalitetan proizvod. Tako se i proizvođači dječjih kaciga za motor natječu i trude se na tržište izbaciti što kvalitetnije modele kako bi se njihovi proizvodi odlično prodavali.

LS2 tako nudi brojne mini dječje kacige za motor. One se na prvi pogled ističu svojim atraktivnim dizajnom i djeca će ih sigurno obožavati. No, iza toga se kriju i vrlo čvrsti materijali koji će osigurati odličnu zaštitu u slučaju pada. Ipak, za djecu se uglavnom traže MX moto kacige, dok će oni koji djecu voze na motociklima potražiti kacige nekih od poznatih proizvođača, pa se tako recimo ističu Nolan kacige za motor, one koje nudi iXS i brojni drugi.

Nolan kacige za motor kao sinonim kvalitete

Nolan kacige su itekako poznate svih vozačima motocikla. Riječ je o motorističkim kacigama iznimne kvalitete koje će biti odlično osiguranje za glavu u slučaju pada s motocikla. Motorističke Nolan kacige dolaze u različitim dizajnima i veličinama pa svaki motociklist može jednostavno pronaći onu koja mu najviše odgovara.

Pregled čelade Nolan N21: podrobno raziskujemo vse funkcije in prednosti te priljubljene izbire med motoristi. Oglejte si video za več informacij.

Zbog velike popularnosti ovog brenda, Nolan kacige za motor moći ćete pronaći u brojnim trgovinama s moto opremom, od fizičkih poslovnica do web trgovina. Sve u svemu, uz Nolan moto kacige bit će vam ugodno pri vožnji motociklom, a ujedno ćete biti osigurani u slučaju nezgode.

Sadržaj iz iste kategorije: