Konturiranje

Naglasite prirodne crte lica

Nijanse i teksture su od presudne važnosti 

Proizvodi koje koristite za konturiranje ne bi smjeli biti više od dvije nijanse tamniji od boje vašeg tena (svjetliji ten- sivkaste nijanse, tamniji ten- toplije/konjak nijanse). Kada govorimo o teksturama možete koristiti praškaste/kamene ili kremaste proizvode (daju dramatičniji izgled od praškastih proizvoda). Na kraju ne zaboravite fiksirati šminku. Veliki izbor proizvoda koji vam trebaju možete potražiti u PinkPanda web trgovini.

Nemojte se zanositi pri konturiranju

Ukoliko nemate puno iskustva u konturiranju, ne konturirajte cijelo lice, već se fokusirajute samo na obraze, čelo, nos i čeljust. Konturiranje započnite tako da konturirate obraze (od sredine uha prema kutu usana; zaustavite se na polovici obraza). Ostatak lica konturirajte u skladu s onim što želite postići. 

Konturiranje

Ukoliko želite manje čelo vizualno ćete ga „spustiti“ tako što ćete bronzer nanijeti uz liniju tjemena. Ukoliko želite izraženiju čeljust, bronzer nanesite ispod brade, odnosno uz vilične kosti (dobro izblendajte kako ne biste djelovali prljavo). Tanji nos postići ćete tako što ćete nanijeti bronzer na obje strane nosa i dobro izblendati postavljene paralelne linije.

Blendanjem do savršenstva

Blendanje služi kako biste sve nacrtane linije uspješno stopili s podlogom i postigli osjenčan izgled koji neće izgledati blatnjavo. Za postizanje najboljih rezultata i najbolje blendanje, preporuča se korištenje vlažne make up spužvice kojom treba tapkati po linijama kako bi se stopile s podlogom.

Video: Kako konturirati lice – svaki oblik lica

Veće površine se blendaju malim kružnim pokretima s većom zaobljenom stranom make up spužvice, dok se detalji (primjerice konture nosa) blendaju manjom i užom stranom make up spužvice. 

Sadržaj iz iste kategorije: