Kreme za lice

Kreme za lice čine osnovu njege

Kada je riječ o kozmetičkim proizvodima, poseban naglasak stavlja se na kreme za lice sa SPF zaštitom, odnosno zaštitom od negativnih UVA i UVB sunčevih zraka. One su ključne kako bi se spriječilo fotostarenje kože koje osim neželjenih bora uzrokuje i stvaranje neželjenih pjegica, odnosno točkica uzrokovanih štetnim sunčevim utjecajem. 

Ono što valja naglasiti kada je riječ o kremama za lice sa SPF zaštitom je to da je njihovo korištenje nužno i tijekom zimskih mjeseci kad nema vidljivog sunčevog zračenja. No, čak i tada ono itekako postoji te se isto ne bi smjelo zanemariti želimo li da koža što duže ostane glatka, mlada i bez svih znakova starenja.

Zadovoljite potrebe kože

S obzirom na to da danas na tržištu postoji velik broj različitih kozmetičkih proizvoda, nerijetko se događa da dođe do prevelikog broja informacija pa se osoba ne može odlučiti koju kremu za lice kupiti. Ono što stručnjaci dermatolozi savjetuju kao glavni kriterij prilikom odabira je to da pratite potrebe vlastite kože. Prvi korak u tome može biti upućenost u to koji je prvenstveno i dominantno vaš tip kože. Ako je vaša koža suha, treba birati nešto bogatije i hidratantnije kreme za lice, kao što su Revolution Skincare rich kreme i serumi za lice, koje možete kupiti u internetskoj trgovini PinkPanda.hr.

Kreme za lice Revolution Skincare
Revolution Skincare krema za lice – CBD Nourish Boost Cream

S druge pak strane, osobe s masnim tipom kože trebaju birati laganije teksture koje neće dodatno mastiti kožu. Osim općenitog tipa kože, treba pratiti i stanja kože koja se tijekom mjeseci mijenjaju, posebno kada je u pitanju prijelaz iz jednog godišnjeg doba u drugo ili pak prilikom promjene okoline i kvalitete vode i zraka.

Temeljita kozmetička noćna njega

Osim dobre dnevne njega, noćna njega lica je također iznimno važna jer svi proizvodi koji se koriste u noćnoj njezi kože imaju više vremena za prodiranje u dublje slojeve kože pa samim tim imaju i bolji efekt.

Upravo zbog toga svi proizvodi za noćnu njegu lica, uključujući serume i kreme za lice imaju nešto bogatiju teksturu, koncentriranije sastojke te im je općenito potrebno više vremena za apsorpciju u kožu.

Sadržaj iz iste kategorije: