najbolja hrana za pse u hrvatskoj

Najbolja hrana za psa je ona koju on najviše voli

Svaki vlasnik psa želi najbolje za svog ljubimca. Također, svaki vlasnik psa zna da pas donosi koliko veselja i sreće, toliko i obveza koje su vezane za njega. Psa je potrebno šetati nekoliko puta dnevno, potrebno ga je dresirati, redovito voditi kod veterinara i paziti da ima najbolju prehranu koja mu u potpunosti odgovara. 

Na sreću, u Hrvatskoj postoji širok izbor različite hrane za pse te svaki vlasnik može naći najbolju hranu upravo za svog ljubimca, ovisno o tome kakve su njegove potrebe, ali i preferencije. Također, vlasnici znaju da ne smiju zaboraviti ni na poslastice za pse, a one se također mogu naći u trgovinama koje prodaju hranu za pse. 

Suha ili mokra pseća hrana 

Najbolja hrana za pse u Hrvatskoj će nekima biti suha, a nekima mokra. Suhu hranu za pse najčešće koriste vlasnici pasa zbog praktičnosti i dugotrajnosti. Kvalitetna suha hrana treba imati dovoljno proteina, masti i vlakana te vitamine i minerale koji su ključni za zdravlje pasa. Preporučuje se da se suha hrana bira prema dobi i veličini psa te da se potrebi savjetuje s veterinarom. 

Najbolja hrana za pse u Hrvatskoj
Najbolja hrana za pse u Hrvatskoj će nekima biti suha, a nekima mokra. Postoji širok izbor različite hrane za pse te svaki vlasnik može naći najbolju hranu upravo za svog ljubimca, ovisno o tome kakve su njegove potrebe, ali i preferencije.

Pri kupnji je važno obratiti pažnju na sastojke na deklaraciji i izbjegavati hranu koja sadrži puno štetnih aditiva, umjetnih bojila i konzervansa. S druge strane, mokra hrana za pse sadrži više vode od suhe hrane te se preporučuje za pse koji ne piju dovoljno vode ili pate od bolesti bubrega. Osim toga, ona je vrlo ukusna i privlačna psima. Međutim, budući da se brže kvari, preporučuje se da se otvorene konzerve čuvaju u hladnjaku i da se koriste unutar nekoliko dana. 

Dijetalna hrana za pse

Dijetalna hrana za pse je posebna vrsta hrane koja se koristi u liječenju ili sprečavanju bolesti povezanih s prehranom, poput pretilosti, dijabetesa ili alergija na hranu. Ona sadrži posebne sastojke koji su potrebni za liječenje bolesti i prilagođena je potrebama svakog psa pojedinačno. U Hrvatskoj se mogu naći različite vrste dijetalne hrane, između ostalog: 

  • Hipoalergena 
  • Bez žitarica 
  • Ona siromašna ugljikohidratima 
  • Vegetarijanska ili veganska 

Prije kupnje dijetalne hrane, obavezno se posavjetujte s veterinarom kako biste odabrali odgovarajuću hranu za vašeg psa i zapamtite, najbolja hrana za pse u Hrvatskoj je upravo ona koja njemu najviše odgovora.

Prirodna prehrana pasa

Prirodna hrana za pse postaje sve popularnija i mnogi smatraju da je to najbolja hrana za se pse u Hrvatskoj. To uključuje hranu pripremljenu od svježeg ili smrznutog mesa, voća i povrća, bez konzervansa, umjetnih boja i aditiva. Ona se preporučuje za pse koji imaju problema sa želucem, probavnim traktom i kožom, te za pse koji su alergični na sastojke u komercijalnoj hrani. 

najbolja hrana za pse je prirodna
Prirodna hrana za pse je sve popularnija i mnogi smatraju da je to najbolja hrana za se pse u Hrvatskoj. To uključuje hranu pripremljenu od svježeg ili smrznutog mesa, voća i povrća, bez konzervansa, umjetnih boja i aditiva.

Međutim, prirodna hrana zahtijeva više vremena i truda za pripremu te može biti skuplja od komercijalne. Može se kupiti u specijaliziranim trgovinama za prodaju pseće hrane, ali može se napraviti i kod kuće. Ukoliko se odlučite za pripremu kod kuće, važno je da si osigurate dovoljno vremena i da se oboružate informacijama. Prije nego što se upustite u tu avanturu važno je posavjetovati se s veterinarom kako biste mogli napraviti popis hrane koja je prikladna za svakodnevno konzumiranje vašeg psa.

Poslastice za pse

Svi vlasnici pasa znaju koliko psi vole poslastice. Zahvaljujući poslasticama, pse možemo naučiti da sjednu, legnu, hodaju za nama ili izvode različite trikove. Svaki vlasnik psa zna koliko je važno uvijek sa sobom imati barem neku vrstu poslastice. Najčešće su to kolačići za pse, ali poslastice mogu biti i slane, primjerice papaline za pse su vrsta poslastica koje pse jako vole te mogu poslužiti kao adekvatna zamjena za kolačiće. 

Zahvaljujući poslasticama, pse možemo naučiti da sjednu, legnu, hodaju za nama ili izvode različite trikove. Papaline za pse su idealna poslastica za koju će vas pas rado izvoditi trikove.

Kolačiće, a i papaline, možete nabaviti u svim većim trgovinama koje prodaju hranu za pse, a prilikom kupnje važno je pripaziti na sastojke i biti siguran da vaš pas ni na što nije alergičan. 

Papaline za pse kao odlična poslastica

Premda bi glavni izvor proteina u psećoj prehrani trebalo biti meso, posebno piletina i govedina, u pseću je prehranu ponekad važno uključiti i ribu. Papaline za pse idealne su za to jer ne sadrže umjetna bojila ni konzervanse, a uz to su lako probavljive zbog čega će ih gotovo svaki pas rado jesti.

Papaline za pse idealna su poslastica
Papaline za pse ne sadrže umjetna bojila ni konzervanse, bogat su izvor omega-3 i omega-6 masnih kiselina i lako su probavljive. Svaki pas će ih gotovo rado jesti.

Osim toga, papaline za pse bogat su izvor omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Ipak, papaline za pse nisu namijenjene kao glavni obrok, već kao poslastica ili međuobrok, a uz njih je važno pripremiti i zdjelicu s vodom zbog visokog udjela soli.

Sadržaj iz iste kategorije: