pasje trgovine

Pasja trgovina nudi sve za vašeg ljubimca

Svi vlasnici pasa žele najbolje za svoje pse. Jednako tako, oni znaju da imati psa nije nimalo jednostavan posao. Od kada pas dođe u obitelj, kao štene, pa sve do starije dobi, za njega se potrebno stalno brinuti, voditi računa o njegovim potrebama i željama. 

Psa je važno dresirati, važno je voditi računa o higijeni, važno mu je omogućiti zdravu i uravnoteženu prehranu, a ne smije se zanemariti ni redovita šetnja. Kako bi pribor i dodatke potrebne za sve to pronašli na jednom mjestu, tu su pasje trgovine, gdje možete pronaći sve što jednom psu može zatrebati.

Sve za štence

Početak života uvelike određuje nastavak života svakog psa. Ono što psa naučite dok je štene, znat će cijeli život tako da je psu važno pružiti posebno mnogo pažnje kada tek dođe u vašu kuću ili stan. Najprije, štencu je potrebno osigurati mjesto za spavanje. Idealno bi bilo imati poseban krevetić za štenca, a pasja trgovina je mjesto gdje te posebne krevetiće možete kupiti. 

Pasja trgovina je mjesto gdje možete kupiti sve za štenca.
Pasja trgovina je mjesto gdje možete kupiti poseban krevetić i igračke za štenca.

Osim posebnog kreveta, u trgovinama za pse možete pronaći i posebno dizajnirane igračke za štence. Te posebne igračke zadovoljit će instinkte koje štenci imaju te će im pružiti osjećaj topline i sigurnosti. 

Prava hrana za pse

U pasjim trgovinama možete pronaći i različite vrste hrane za pse, ovisno o tome je li vam potrebna hrana za štence, hrana za starije pse ili pak hrana za pse s alergijama. Ali koju god vrstu hrane dali svom psu, najbolja hrana za psa je ona koju on najviše voli. Izbor vrste hrane za pse nije uvijek lagan zadatak za vlasnika, ali pri izboru važno je pripaziti na nekoliko stvari:

  • Zubna higijena
  • Probava
  • Regulirana stolica
  • Imunitet
  • Energija
  • Sjajna dlaka 

Hrskave granule koje sadrže kalcij održavat će zube vašeg psa čistim, dok će kvalitetne bjelančevine i vlakna osigurati optimalnu probavljivost i redovnu stolicu

Također, važno je da hrana za pse sadrži dovoljno vitamina koji će ojačati pseći imunitet i osigurati mu optimalnu razinu energije. Ne treba zaboraviti ni omega-3 i omega-6 masne kiseline koje će pomoći u održavanju pseće dlake sjajnom i svilenkastom. U pasjoj trgovini pronaći ćete sve te vrste, a od stručnog osoblja ćete moći dobiti i korisne savjete za odabir pri kupnji.

Higijena psa 

Dok su psi služili samo za čuvanje kuće i živjeli u kućicama u dvorištu, vlasnici nisu vodili mnogo računa o njihovoj higijeni. Međutim, danas, kada psi uglavnom žive s vlasnicima u kući ili stanu, a nerijetko spavaju i s njima u krevetu, važno je biti siguran da je pas čist i uredan. Kako biste redovno i bez muke održavali higijenu vašeg psa, sve potrebno možete nabaviti u trgovinama za pse. 

Sve za redovito higijenu vašog psa možete nabaviti u pasjoj trgovini.
Kako biste redovno održavali higijenu vašeg psa, sve potrebno, na primjer četkice i pastu za pseće zube, šampone, suhe šampone, vlažne maramice i sprejeve možete nabaviti u pasjoj trgovini.  

Jedna od važnijih stavki je zubna higijena. U trgovinama za pse možete nabaviti specijalne četkice i pastu za pseće zube, a također možete naći i šampone, suhe šampone, vlažne maramice i sprejeve, koje možete koristiti za kupanje psa. Važno je napomenuti da pse nije preporučljivo prečesto kupati, jer im to može isušiti kožu. 

Sredstva protiv buha i krpelja u pasjoj trgovini

Uz alergije kod pasa, buhe i krpelji najgori su neprijatelji svakog vlasnika pasa. Buhe grizu i hrane se krvlju pasa, uzrokujući svrbež i iritaciju koja može dovesti do zdravstvenih problema. Također, neki psi mogu razviti i alergiju na slinu buhe. Kako biste djelovali preventivno i spriječili da vašeg psa napadnu buhe, u pasjoj trgovini možete kupiti spot-on ampule, prašak, sprej, šampon ili tablete za žvakanje.

Spriječite da vašeg psa napadnu buhe i u pasjoj trgovini kupite porizvode za prvenciju buha.
Buhe uzrokuju svrbež i iritaciju pasa koja može dovesti do zdravstvenih problema. Neki psi mogu razviti i alergiju na slinu buhe. Kako biste spriječili da vašeg psa napadnu buhe, pasje trgovine vam nude spot-on ampule, prašak, sprej, šampon ili tablete za žvakanje.

Neki od ovih proizvoda sprječavaju buhe da se nastane na vašem ljubimcu, a neki vam pomažu da se buha riješite ukoliko se pojave. Također, u trgovinama za pse možete pronaći i sredstva za zaštitu od krpelja, kao i sredstva za rješavanje krpelja. 

Alergije kod pasa kao čest problem

Psi mogu biti alergični na mnogo toga, ali najčešće vrste alergije kod pasa su na:

  • Slinu buhe
  • Okoliš
  • Hranu

Najčešći simptomi alergije su svrbež, iritacija ili probavne smetnje ukoliko je riječ o alergiji na hranu. Najbolje terapija za svaku alergiju kod pasa je izbjegavanje alergena. Primjerice, ako je pas alergičan na hranu, u trgovinama se može kupiti posebna hiperalergena hrana, koja je posebno napravljena.

Kožni problemi i alergije kod pasa (veterinarska ambulanta TOMMY)

Također, ukoliko je pas alergičan na slinu buhe, najbolja terapija za alergiju kod pasa je borba protiv buha, a sredstva za prevenciju napada buha mogu se nabaviti u specijaliziranim trgovinama. Za liječenje alergije na okoliš nerijetko su potrebni lijekovi te je u tom slučaju preporučljivo posavjetovati se s veterinarom.

Sadržaj iz iste kategorije: