Drvene tegle za cvijeće

Cjelogodišnja zanimacija uz drvene tegle za cvijeće

Suprotno brojnim mišljenjima, drvene tegle za cvijeće vrlo su popularne i estetski lijepe, a uz to ih je moguće i samostalno izraditi. Naime, drvo se vrlo lako obrađuje, nalazi se svuda oko nas i vrlo je otporno za vanjske utjecaje zbog čega je odličan izbor za izradu posuda za cvijeće. 

Osim što se mogu kupiti u trgovinama, moguće ih je i samostalno izraditi od ostataka daski, letvica, panjeva, starih bačvi i slično, a za odličan rezultat potrebno je samo malo volje i truda.

Drvene tegle za cvijeće
Drvene tegle za cvijeće u restoranu

Vlastita izrada posude za cvijeće

Jedan od načina samostalne izrade drvenih tegli za cvijeće je korištenje komada starih daski, odnosno daski koje vam više nisu potrebne. Veličina će ovisiti će o tome koliko materijala imate. Ono što treba napraviti za izradu ovakve žardinjere za cvijeće je izrezati četiri jednaka komada daske, napraviti dno te daske pričvrstiti za dno te jednu za drugu. 

Pri izradi ovakvih posuda od dasaka ili letvica savjetuje se njihovo podizanje od tla na nožice kako se drvo ne bi rascvalo kao i impregnacija drveta lakom protiv tamnjenja, ali  insekata te gljivica i plijesni. Ovakve posude moguće je napraviti i na metalnoj konstrukciji na koju bi se daske pričvrstile te tako bile još stabilnije, a ujedno imale i postolje podignuto od tla.

Atraktivne žardinjere za cvijeće

Osim drvenih modela, danas se na tržištu mogu pronaći i razne žardinjere za cvijeće od drugih materijala, koje možete kupiti u internetskoj trgovini Miravila. Ono što je važno napomenuti kod kupnje istih je da se prije konačne odluke o kupnji određenog modela svakako informirate i o tome koje vrste bilja i/ili cvijeća najbolje rastu u kojoj vrsti.

Sadržaj iz iste kategorije: