Žardinjere plastične raznih dimenzija

Želite li ukrasiti svoj dom, okućnicu ili neki drugi vanjski ili unutrašnji prostor, možete se odlučiti za puno toga. Postoje razni ukrasi, skulpture, figure, ali mnogi se odlučuju za razne cvjetne aranžmane. A oni će izgledati vrlo atraktivno ako ih posadite ili smjestite u žardinjere. Žardinjere mogu biti raznih dimenzija, različitih boja i oblika pa ih je relativno lako uklopiti u prostor. Iako se za vanjske prostore često koriste one od betona i kamena, sve su popularnije žardinjere plastične.

Žardinjere plastične za interijer i eksterijer

Žardinjere plastične mogu se koristiti i u eksterijerima i interijerima. Koristite li ih u eksterijerima, bilo bi dobro da su na neki način zaštićene, odnosno da nisu u potpunosti izložene kiši, snijegu i ostalom. To vjerojatno i ne bi bio problem u početku, no plastika nije materijal koji može dugo odolijevati vremenskim utjecajima. To znači da bi žardinjere plastične uslijed visokih ljetnih i niskih zimskih temperatura mogle popucati.

Ako ih koristite u interijeru, s time ne biste trebali imati problema i vjerojatno će vas jako dugo služiti. Isto tako, uvidjet ćete da su vrlo lagane pa ćete ih lako moći pomicati, čak i kad je u njima zemlja i cvijeće. Mogu se postaviti na tlo ili se mogu objesiti na zid, ogradu ili nešto slično.

Umjetno i živo cvijeće

U žardinjere plastične možete staviti živo ili umjetno cvijeće. Postavite li živo cvijeće, bitno je koristiti i kvalitetnu zemlju koja je potrebna toj vrsti cvijeća, a potrebno je cvijeće i redovito zalijevati. Kako se voda ne bi zadržavala u zemlji i kako zemlja ne bi stalno bila natopljena vodom, potrebno je da žardinjere imaju rupice na dnu. One su zaslužne za dobru drenažu i na taj način će se u zemlji zadržavati onoliko vode koliko je cvijeću potrebno.

Naravno, ako se odlučite za umjetno cvijeće, nećete imati takvih problema i u tom slučaju nije bitno kakvo je dno, odnosno da li ima rupice ili ne. U slučaju umjetnog cvijeća, za podlogu možete koristiti klasičnu zemlju ili možete kupiti neke ukrasne podloge, poput pijeska, šarenih kamenčića i ostalog. Bez obzira za koje cvijeće se odlučili, žardinjere plastične će vam odlično poslužiti.

Sadržaj iz iste kategorije: