Ljetne gume za auto

Kvalitetne ljetne gume za sigurniju vožnju

Ovisno u kojoj državi živite, razlikuje se i ljetna i zimska sezona. U Hrvatskoj ljetna traje od 15. travnja do 15. studenog i u tom periodu se savjetuje da na automobilu imate kvalitetne ljetne gume. One su predviđene za visoke temperature kakve se mogu očekivati ljeti te da će po takvom vremenu osigurati bolje uvjete za vožnju.

Naravno, zbog jednostavnosti korištenja, neki vozači preferiraju cjelogodišnje automobilske gume. No, brojna testiranja su pokazala da je puno bolja opcija imati posebne gume za svaku sezonu. Isto tako, vrlo su važni i naplatci za auto. Za zimske uvjete je bolje koristiti čelične naplatke jer su manje osjetljivi na moguće niske temperature.

Na ostavljajte zimske gume na automobilu cijele godine

Jedna od grešaka koju čine neki vozači je u tome što ostavljaju zimske gume na autu tijekom cijele godine ili gotovo cijeli dio godine. Naime, to rade zbog činjenice da su one po specifikacijama nešto kvalitetnije. Ali, to i je i nije točno. Naime, one su prilagođene za vožnju zimi, a koristite li ih tijekom ljeta, one se puno brže troše.

Zimske gume
Zimske gume nisu za vožnju ljeti

Kada nastupi ljetna sezona, svakako najbolja opcija je postavljanje ljetnih guma na auto jer su one prilagođene takvim uvjetima. One su tvrđe od zimskih i zbog toga pružaju puno bolje uvjete za vožnju ljeti. 

Prepoznajte ljetne gume za auto

Zaputite li se u neku trgovinu s autodijelovima i automobilskom opremom, možda ćete imati problema s pronalaskom odgovarajućih ljetnih guma za auto. Naime, one nemaju neku posebnu oznaku (zimske imaju oznaku pahuljice), ali imaju manje utore i nešto drugačiji dizajn.

Video: Šta zaista treba znati o gumama kada ih kupujete – Ugodna vožnja auta s ljetnim gumama

Sadržaj iz iste kategorije: