Neka unutrašnjost vašeg automobila bude čista

Iz godine u godinu, na cestama je sve više automobila. Mnogo je novih automobila, a još više onih starijih datuma proizvodnje. Nekima je automobil isključivo sredstvo koje koriste da bi došli što brže od jedne do druge točke, dok je drugima automobil određeni statusni simbol. Upravo zbog toga, neki ljudi ne ulažu puno vremena u održavanje svog automobila, dok oni drugi tome posvećuju puno pažnje. Jedan od odličnih dodataka koji će pomoći u održavanju vašeg automobila čistim u unutrašnjosti su auto tepisi.

Svrha

Auto tepisi (http://www.withcar.hr/ponuda/avto-tepisi) imaju vrlo jednostavnu svrhu, a to je prikupljanje prljavštine na jednom mjestu. Kada ih ne biste imali u automobilu, vrlo brzo bi dio automobila na kojem držite noge bio jako zaprljan i bilo bi ga jako teško očistiti. S vremenom bi ta prljavština mogla nagrizati pod automobila i mogla bi se pojaviti korozija. Budući da su auto tepisi relativno jeftina oprema za automobil, ako ih već nemate u automobilu, svakako razmislite o njihovoj kupovini.

Auto tepisi se moraju redovito održavati

Postavljanje auto tepiha u automobil će djelomično rješiti problem s prljavštinom. Naime, prljavština će ostajati na njima te bi ih stoga trebali redovito održavati. Auto tepisi se razlikuju u načinu održavanja, ovisno o tome jesu li gumeni ili tekstilni. Gumeni auto tepisi su sve češći izbor budući da se nešto lakše održavaju. Možete ih oprati pod jačim mlazom vode i ako to radite redovito, jako dugo će vam trajati i prljavština se neće zavući u njih. Budući da im voda ne smeta, tj. ne propuštaju vodu, ako svoj automobil redovito perete, svakako svaki put isperite i svoje gumene auto tepihe.

Tekstilni auto tepisi se nešto teže održavaju, no ako ćete ih redovito čistiti, ne bi trebalo biti nikakvih problema. Zbog njihova tekstilnog sastava, prljavština se zna dosta duboko zavući u njh. Za čišćenje se možete poslužiti nekom grubljom četkom. Ako na taj način ne možete ukloniti prljavštinu, odlična opcija je korištenje usisavača. Tekstilni auto tepisi se na ovaj način mogu relativno lako očistiti samo ako to redovito radite. U suprotnom, prljavština se zavuće duboko u njih i vrlo teško ih je očistiti, čak i korištenjem usisavača.

 

Sadržaj iz iste kategorije: