LED žarulje za auto

Auto žarulje su dobra rasvjeta u svim uvjetima

LED žarulje – tehnologija svjetlećih dioda

LED žarulje ili svjetleće diode funkcioniraju na potpuno drugačijem principu od ostalih auto žarulja. One su izrađene od poluvodiča kroz koje se propušta struja kako bi počeli emitirati svjetlost. Veliki plus ovog načina rada je u tome što se na taj način ne proizvodi toplinska energija već samo svjetlosna pa je stupanj korisnosti LED rasvjete na autu jako visok. LED žarulje za auto imaju više boja svjetlosti, a one ovise o sastavu gore navedenog poluvodiča.

LED žarulje za auto
LED žarulje za auto imaju više boja svjetlosti

LED žarulje su:

  • iznimno učinkovite
  • proizvode dug snop svjetlosti 
  • prilikom paljenja automobila se odmah uključuju na svoju maksimalnu jačinu
  • nije im potrebno zagrijavanje

Zbog toga su jako popularne i vrlo čest izbor vozača.

Troše znatno manje energije

Parkirna ili pozicijska svjetla za auto, koje možete kupiti na web adresi https://www.silux.ba/, obavezan su dio opreme svakog automobila i koriste se za označavanje vozila. Ona ne mogu služiti za vožnju jer ne odražavaju dovoljno svjetlosti i tome služe dnevna svjetla ili farovi. Pozicijska su svjetla važna ostalim sudionicima u prometu jer su vidljiva drugim vozačima u trenu kada se auto zaustavi.

Kako ugraditi LED sijalice u auto

Pozicijska svjetla zovu se i parkirnim svjetlima i njihova je glavna svrha osvjetljavanje vozila dok je vozilo parkirano ili se nalazi na svom položaju. Mnogi zanemaruju važnost vidljivosti vozila u mirovanju nesvjesni opasnosti koja prijeti automobilu koji nije vidljiv na cesti.

Svjetla za poziciju na prednjem dijelu automobila su bijele boje, a na stražnjem dijelu su crvene boje. Veća vozila često imaju i bočna pozicijska svjetla kako bi bili što vidljiviji na cesti. Pozicije za auto stradavaju češće nego ostala rasvjetna tijela na automobilima jer se nalaze prilično nisko, ali njihova je izmjena relativno povoljna.

Sadržaj iz iste kategorije: