Led žarulje za auto djeluju superiornije

Usporedi li se situacija s rasvjetom u automobilskoj industriji s onom u kućanstvima, situacija je vrlo slična. U oba slučaju postoji određena vrsta rasvjete koja se koristi dugi niz godina i tek nedavno dolazi do nekih promjena. Kod kućanstava smo dugo imali žarulje sa žarnom niti koje polako zamjenjuje led rasvjeta. A kod automobila se radi o halogenim žaruljama koje su još uvijek određeni standard, ali ih polako zamjenjuju led žarulje za auto. I kod jednih i kod drugih bit će potrebno određeno vrijeme da jedna tehnologija potpuno nestane i druga u potpunosti zaživi.

Prednosti i nedostaci led žarulja za auto

Na prvi pogled, led žarulje za auto djeluju mnogo superiornije u odnosu na halogene žarulje.

No, kao što je slučaj i s mnogim drugim tehnologijama, sve ima svoje prednosti i mane. Kada je riječ o prednostima, onda bi to svakako bila bolja iluminacija. Ali, kada je riječ o tome, tu se krije i jedan manji nedostatak. Naime, led žarulje za auto još uvijek imaju problema s većim osvjetljavanjem ceste pri većim brzinama. To u praksi znači da kada vozite većom brzinom, primjerice po autocesti, led žarulje za auto neće moći osvjetliti jako veliku udaljenost ispred auta. To je problem za koji rješenje još uvijek traže svi proizvođači žarulja. Naravno, osjvetljenje će još uvijek biti zadovoljavajuće, ali traži se još bolje rješenje kako bi to osvjetljenje bilo što veće.

Od ostalih prednosti svakako valja istaknuti i duži životni vijek. Led tehnologija se već dokazala na raznim drugim poljima da može pružiti dugi životni vijek. Ista je situacija i kada su u pitanju led žarulje za auto.

Sadržaj iz iste kategorije: