Vozite sigurnije uz kvalitetnije žarulje

Svi oni koji jako puno vremena provode u automobilu vjerojatno su se u određenim trenutcima našli u nekim opasnijim situacijama. Za te situacije mogu biti sami odgovorni, a mogu biti odgovorni i drugi vozači. Stoga je potrebno poduzeti određene korake kako biste bili sigurniji pri vožnji. Pod time se podrazumijeva vezanje pojaseva, dobro očišćeni prozor za bolju vidljivost i i sl.

No, vrlo je bitno i da imate kvalitetne žarulje na automobilu. Postoje razne vrste, no LED žarulje se sve više ističu kao najprikladnije. Primjerice, vjerojatno se ste već dosad čuli za H4 LED žarulje ili neke slične.

Neki noviji automobili već posjeduju H4 LED žarulje

Ovisno o tome koliko vam je automobil star, postoji mogućnost da ste H4 LED žarulje dobili kao dio osnovne opreme, ili ste dobili neku drugu vrstu LED žarulja. Ovakvi tipovi žarulja, primjerice H4 LED, spadaju u nešto skuplju vrstu žarulja. No, zbog brojnih prednosti, svakako se isplati njihova investicija. No, proizvođači automobila se trude uvijek na tržište izbaciti automobil sa što prihvatljivijom cijenom za krajnjeg potrošača. A zbog toga često štede na određenim stvarima kako bi mogli i smanjiti ukupnu cijenu. Nažalost, žarulje su često dio te uštede pa brojni automobili starijih generacija nisu imali ugrađene LED žarulje.

S druge strane, proizvođači luskuznijih automobila znaju da se od njihovih modela očekuje samo najbolje te zbog toga to i pružaju svojim kupcima. Danas gotovo svi takvi automobili dolaze s ugrađenom LED rasvjetom, a upravo H4 LED žarulje spadaju u vrlo čestu vrstu koja se ugrađuje.

Prednosti H4 LED žarulja

Pogledate li halogene žarulje kojih danas ima najviše ugrađenih u automobilima i H4 LED žarulje, razlika je odmah uočljiva na prvi pogled. H4 LED žarulje pružaju puno bolje osvjetljenje za vozača, dok istovremeno ne zaslijepljuju vozača koji vam s automobilom dolazi u susret. To je odlična situacija za oboje. Vi ćete imati puno bolji pregled ceste, dok vaša svjetla neće smetati vozača koji ide prema vama.

auto parts

Kada je riječ o samom osvjeljenju, ove vrste žarulja imaju i vrlo široki snop svjetlosti. To je za vozača iznimno bitno. To znači da ne samo da ćete odlično vidjeti sprijeda, već će ove žarulje i odlično osvjetljavati prostor sa strane. Zasigurno ste primijetili da pri vožnju noću i na cestama koje su slabije osvjetljene možete imati dosta problema prilikom vožnje jer se teško uočavaju granice ceste. S H4 LED žaruljama ne biste trebali imati tih problema jer će njihov široki snop odlično osvjetliti i cestu sa svake strane.

S druge strane, H4 LED žarulje se mogu pohvaliti iznimnom dugotrajnošču. Jednom kada ih postavite na automobil, nećete ih morati vrlo dugo mijenjati. Usporedbe radi, u istom periodu morali biste nekoliko puta zamijeniti klasične halogene žarulje. Naravno, LED žarulje su zbog toga nešto veći trošak u početku, ali kroz duži vremenski period će vam se svakako isplatiti.

Veliki izbor u lokalnim trgovinama

Danas postoje brojne lokalne trgovine koje u svojoj ponudi imaju jako veliki izbor H4 LED žarulja. Dostupne su u nekoliko različitih varijanti, a ukoliko niste sigurni koji model bi bio najprikladniji za vaš automobil, uvijek se možete obratiti prodavaču za pomoć.

Isto tako, na tržištu, primjerice u oglasnicima, mogu se pronaći i LED žarulje po nešto nižim cijenama. No, svakako pripazite prilikom takve kupovine. Često je riječ o LED žaruljama upitne kvalitete koje neće imati istu razinu snage. To znači da će njihov vijek trajanja biti dosta kraći nego što bi trebao biti, a i da neće davati istu razinu osvjetljenja koja se očekuje.

Sve popularnija kupnja putem Interneta

Razvojem tehnologije, sve više je dostupnija i prodaja putem Interneta. U brojnim internetskim trgovinama nude se razni autodijelovi po povoljnijim cijenama nego u klasičnim trgovinama. Osim klasičnih autodijelova, nude i se i razni potrošni dodaci, kao što su i žarulje. S obzirom da su upravo LED žarulje postale sve popularnije među vozačima, izbor je vrlo velik.

Kupujete li H4 LED žarulje putem Interneta, pripazite da je riječ o žaruljama poznatijih proizvođača, a i bilo bi dobro da kupovinu obavljate u nekim poznatijim internetskim trgovinama. Na taj način ćete se osigurati da kupite kvalitetne H4 LED žarulje koje će vam jako dugo trajati. A ujedno ćete biti puno sigurniji u prometu što bi trebao biti i glavni razlog kupnje.

U Car trgovini od nedavno možete nabaviti i univerzalne navlake za auto sjedala koje se. mogu postaviti u skoro svako vozilo. Čitajte više …

 

Zupčasti remen je, vjerovatno, dio motora prema kojem ljudi kada ga spomenete, imaju određeno strahopoštovanje. Zbog čega je to tako?

 

Sadržaj iz iste kategorije: