Rasvjeta – jeftina i kvalitetna

Rasvjeta je dio pokućstva koji je često zanemaren kao nebitan i previše svakodnevan da bi se na to obraćala prevelika pažnja. Ipak, da bi sve bilo u najboljem redu što se tiče izgleda i sigurnosti morate baciti oko na najnoviji vid jeftine i kvalitetne rasvjete koja je dostupna po veoma dobrim cijenama!

Nova tehnologija

Pronalaskom žarulje Thomas Edison postaje jedan od najpoznatijih ljudi u svijetu u to doba, ali i u današnje vrijeme. Edisonova žarulja se i danas koristi širom svijeta, no na red je došla nova tehnologija – led.

Led je skraćenica za light emitting diode, što bi na našem značilo dioda koja svijetli. Led svjetla napravljena od upravo ovakvih dioda jesu veoma popularna širom svijeta što zbog kvalitete što zbog izuzetno niske cijene, no to nije sve. Uz ova dva bitna faktora dobivate još puno toga.

Brojne prednosti

Dugotrajnost led reflektora se ne ogleda samo u kvaliteti izrade, već u prostoj činjenici kako led zapravo funkcionira. Za razliku od klasičnih žarulja, led ne funkcionira na 220 volti i ne vuče struju i do 0.5 ampera. Za razliku od njih, led svjetla obično konzumiraju po nekoliko watti ili u najgorem slučaju nekoliko desetina watti.

Omjer uloženog dobivenog zaista je nevjerojatan i iako su nešto skuplje žarulje koje koriste led tehnologiju se svakako isplate, što zbog dugotrajnosti, što zbog smanjene potrošnje. Ono što ostaje nepromijenjeno jeste kvaliteta svjetla. Zapravo, može postojati promjena, ali samo na bolje.

Bolje svjetlo

Diode koje koriste led tehnologiju mogu biti i RGB, što je skraćenica za red green blue i što znači da ove diode mogu stvarati mnoge boje kombinacijom ove tri osnovne boje. Osim disko atmosfere koju možete prirediti u vašoj spavaćoj sobi ili dnevnom boravku ovdje su još neke prednosti.

Ako ipak ne želite da pravite disko od vaše kuće, onda možete biti zadovoljni i s tim da led svjetla dolaze u neka tri osnovna oblika – bijelog svjetla, toplog žutog svjetla i žutog svjetla. Ovo samo po sebi može biti dovoljno da prevagnete i prijeđete sa standardnih žarulja na one koje koriste sigurniju, efikasniju i jednostavno bolju, novu, led tehnologiju.

Prečitajte više zašto su naušnice toliko popularne.

Sadržaj iz iste kategorije: