Krovni nosači za auto kao dio dodatne opreme

Koliko puta ste planirali obiteljsko putovanje i razmišljali kako ćete ponijeti sve stvari koje će obitelj pripremiti? Zar vam često ta mala briga nije kvarila veselje i uzbuđenje pred put? Prilikom kupnje automobila često se gleda da li automobil udovoljala potrebama vaše svakodnevice. Vrlo često za manje obitelji dovoljno je mjesta i u automobilu srednje veličine, kako unutar automobila, tako i u dijelovima za spremanje stvari. To se ipak drastično povremeno mijenja, kada obitelj putuje na izlet ili duži put. Tada ni najveći automobil na tržištu ponekad ne bi bio dovoljan. Tada u pomoć priskaču krovni nosači za auto.

Sigurnost i povećana funkcionalnost

Krovni nosači za auto su dio dodatne opreme bilo kojeg automobila, kao to mogu bit i cerade ili neke druge stvari. Postaju dio automobila na način da  se montiraju na krov i na taj način daju automobilu dodatnu funkcionalnost. Na njih tada možete montirati krovnu kutiju za stvari ili po potrebi, držače za bicikle ili skije. Iako će možda biti potrebno malo iskustva da se u to uvjerite, krovni nosači za auto zaista su iznimno stabilni i sigurni te će vaše stvari stići s vama na odredište, u jednom komadu.

Krovni nosači za auto – kupovina

Prilikom kupnje krovnih nosača za auto, primijetit ćete da se sastoje od 3 dijela. To su podnožje (koje se često naziva i glava nosača), šipka i spojnica. Iako postoji jedan klasični komplet krovnih nosača za auto koji pristaje na baš svaki krov, oni se ipak razlikuju po nekim detaljima, što ovisi o vrsti automobila za koji su namijenjeni. Tako je dobro, prilikom kupnje, istaknuti koji model automobila je vaš kako bi se našli krovni nosači za auto koji mu najbolje pristaju. Onaj univerzalni set krovnih nosača za auto sastoji se od 754 glave, dok se šipka i spojnice prilagođavaju veličini krova. Za automobile koji imaju ugrađene točke pričvršćivanja, potreban je komplet od 751 ili 753 glave. To su također detalji koje biste trebali znati prije same kupovine.

Kvalitetniji univerzalni krovni nosači za auto izrađeni su od aluminija koji je otporan na sve vremenske uvjete. To u  pravilu znači da im neće smetati niti jako visoke ljetne temperature, niti jako niske zimske temperature. Nosivost nosača je u velikom broj slučajeva deklarirana na 100 kg. Izrađeni su kako bi bili sigurni i ne bi ni u kojem trenu putovanja ugrožavali niti vas i druge putnike u automobilu kao niti ostale sudionike u prometu.

Znata da led žarulje za auto će duže trajati od halogenih. Sve to i još više o toj temi u članku.

Sadržaj iz iste kategorije: