Svjetiljke i lampe za zidove

 Rasvjeta je jako bitna kada je stvaranje u pitanju dekoriranje i stvaranje prijatnosti u nekom prostoru, iako to mnogi shvaćaju kao nebitnu stavku prilikom uređivanja svoga doma. Da ne upadnete u taj visoki postotak ljudi kojima je rasvjeta manje važna danas smo pripremili neke savjete koji su vezani za svjetiljke i lampe, koje ne susrećemo često!

Neobičan vid rasvjete

Rasvjeta je oduvijek bila jako interesantna, ali isto tako i komplicirana stvar. Zidne lampe su primjerice veoma interesantne. Za početak ono što je sjajno kod njih jeste upravo njihova nerasprostranjenost. Kada nešto postane trend obično se raširi munjevitom brzinom i svatko tko želi da to nabavi obično to i uradi.

Međutim, zidne lampe su lagano rastući trend koji nikada neće doživjeti veliki bum, pa su baš zbog toga idealne za dekoriranje prostora, ali i rasvjetu. Unikatnost je jako bitna, pa baš zbog toga nabavkom ovog proizvoda možete dobiti nešto što je idealno za sve i svakog!

Rasvjeta na zidu

Ono što je specifično za ovakvu vrstu rasvjete je ugao pod kojim svjetlost pada. Kada biste, na primjer, stavili običnu žarulju na zid do bi izgledalo katastrofalno, ali i učinkovitost bi značajno opala. Ugao pod kojim svjetlost s obične žarulje pada je takav da bi se osvijetlila samo jedna strana sobe, dok bi ostale tri bile u blagom mraku.

Zidne lampe su se pokazale kao dobra rješenja jer same po sebi imaju dobru strukturu koja im omogućava da svjetlost raspoređuju ravnomjerno po sobi. Naravno da količina svjetlosti ne može biti kao kod žarulja na plafonu, no ne zaboravite imate četiri zida, uvijek možete staviti više zidnih lampi.

Vrste lampi i kupovina

Došli smo do onog dijela kada već polagano planirate kupovinu zidnih lampi, pa smo tu da vam damo nekakve savjete. Za početak bazirajte se prvenstveno na izgled. Suštinski sve lampe su identične i nema potrebe da se zamarate dosadnim specifikacijama.

Ipak, apstraktni detalji koji se mogu naći na nekim lampama su idealni za spavaće i dnevne sobe. Za kuhinje, trpezarije, kao i kupatila prikladnije su nešto jednostavnije, bijele zidne lampe. U ovome smo pokrili jednu jako zanimljivu oblast rasvjete enterijera, koju svakako trebate probati!

Električni roštilj dovoljno je uštekati u struju i već za koju minutu možete da pečete. Više o tome u našem najnovijem članku.

Sadržaj iz iste kategorije: