Vanjska rasvjeta

Vanjska rasvjeta je bitna za ugodnu atmosferu

Za vanjsku rasvjetu svakako vrijedi moto “manje je više” jer nitko se neće osjećati ugodno dok je dvorište osvijetljeno kao stadion, a vjerojatno ćete imati i probleme sa susjedima. Zaboravite na čarobni večernji ugođaj ako stvorite blještavu pozornicu.

Nije teško otkriti koliko rasvjetnih tijela trebate u svome dvorištu. Jednostavno prošećite okolicom po mraku i otkrijte gdje vam nedostaje svjetlo. Probajte kombinirati toplu i hladnu svjetlost. Toplu koristite tamo gdje provodite više vremena, a hladnu koristite za osvjetljavanje prilaznih puteva.

Vanjska rasvjeta

Koja je zadaća svakog vanjskog osvjetljenja?

Osnovna zadaća koju vanjska rasvjeta ima je osvjetljavanje boravišnog prostora. U pitanju je rasvjeta za terase, dvorišta, garaže, sjenice i slično. Ovdje birajte toplija rasvjetna tijela koja neće opterećivati vaše oči. Poseban dio vanjske rasvjete usmjeren je na određeni dio prostora koji ima bitnu namjenu, a potrebna je dobra vidljivost.

Ovdje je najčešće riječ o snopu svjetlosti koji osvjetljava mjesta kao što su prilazi za automobile ili staze prema vrtu.

Sadržaj iz iste kategorije: