Savjeti kako kupiti Bitcoin

Kako kupiti Bitcoin i investirati u budućnost?

Kada bi vam 2010. godine netko rekao da će Bitcoin danas vrijediti više od 8 tisuća dolara, vjerujem da biste ga u čudu pogledali i upitali: „Što je Bitcoin?“. Danas je stvar nešto drugačija i Bitcoin je postao poznat pojam kod mnogih ljudi, pogotovo nakon kraja 2017. godine kada je doživio znatan porast u cijeni i kada ne postoji čovjek koji se nije pitao kako kupiti Bitcoin. Iako je poznat i gotovo da nema osobe koja nije čula za njega, mnogi i dalje ne znaju kako Bitcoin funkcionira i koje prednosti donosi u svijet. Ako ste jedan od njih, nastavite čitati tekst gdje ćemo vam sve detaljno objasniti i na kraju teksta odgovoriti na pitanje kako kupiti Bitcoin.

Objašnjenje Bitcoina

Bitcoin je decentralizirana kriptovaluta koja služi za brz i jeftin prijenos između ljudi. Glavne prednosti Bitcoina u odnosu na današnji poznati novac su fiksna maksimalna količina i eliminiranje treće strane (financijskih institucija i banaka).

Kako kupiti Bitcoin i uložiti u tehnologiju budućnosti
Bitcoin (₿) je kripto valuta

Bitcoin je decentraliziran i ne postoji centralna ustanova koja ga kontrolira ili koja može zabraniti transakcije. To je decentralizirani sustav u kojem je svatko jednak i sve transakcije su transparentne. Odgovor na pitanje kako kupiti Bitcoin donosimo na kraju teksta, a u nastavku ćemo vas upoznati s tehnologijom koja stoji iza kriptovaluta.

Blockchain je najveća inovacija

Danas se mnogi pitaju kako kupiti Bitcoin, bez da uopće znaju što je on i kako funkcionira, no veoma je važno da vam objasnimo osnove. Da bi Bitcoin ili neka druga kriptovaluta mogli funkcionirati, neophodan je blockchain.

Unutar revolucije kripto valute | VICE na HBO

Blockchain je zapravo najveća inovacija u 21. stoljeću, jer on predstavlja novu, poboljšanu verziju interneta. On je decentraliziran sustav kojim nitko ne može upravljati i glavna prednost je njegova transparentnost. U blockchainu se podatci ne mogu brisati ili izmjenjivati, te jednom upisan podatak zauvijek ostaje u njemu. To može donijeti znatno poboljšanje i smanjenje korupcije, te onemogućiti manipuliranje podatcima u državama.

Kriptovalute općenito

Bitcoin je prva kriptovaluta, no nije jedina. Danas na svijetu postoji više od dvije tisuće različitih kriptovaluta, svaka sa svojom svrhom. Kriptovalute nastoje povezati čovjeka i tehnologiju, te omogućiti tehnologiji samostalno funkcioniranje i plaćanje bez potrebe za posrednikom. Ethereum je druga najpoznatija kriptovaluta i blockchain, a donosi nešto napredniju tehnologiju od one na kojoj radi Bitcoin.

Kako kupiti Bitcoin jednostavno?
Kako najlakše kupiti bitcoin?

Glavna prednost je što omogućuje kreiranje aplikacija i drugih tokena na svojem blockchainu, a omogućuje i stvaranje pametnih ugovora. Ako niste osoba koja je upoznata s tehnologijom, vjerujemo da je ovo dosta kompleksna tema, te da vas ne zanima način funkcioniranja, već kako kupiti Bitcoin i uložiti u tehnologiju budućnosti. U nastavku donosimo naše subjektivno mišljenje o tome je li on dobra investicija.

Bitcoin je dobra investicija?

Svaka investicija je rizična i ne ovisite samo vi o njenoj isplativosti, već cjelokupno tržište. Postoje one manje riskantne investicije poput nekih poznatih dionica ili ulaganja u nekretnine, te one nešto riskantnije poput kriptovaluta ili ulaganja u neke nove tehnologije. Jedno je sigurno, ni jedna investicija nije 100 % sigurna i ne jamči dobit, a Bitcoin kao nova tehnologija je i dalje veoma volatilan u cijeni. Ono što je prednost je da s manjim ulogom možete znatno više dobiti, no isto tako cijena mu može u vrlo kratkom roku naglo pasti. Morate imati na umu da je svaka investicija opasna i da nikada ne ulažete više od onoga što ste spremni izgubiti. U 2017. godini imali smo priliku vidjeti nagli porast Bitcoina s 1,000 dolara na 20,000 dolara i zatim nagli pad na 3,500 dolara. Sve to ukazuje da je ovo tržište relativno novo i da je rizik veliki, no postoji mogućnost i za zaradu. Ako se odlučite investirati u Bitcoin, u nastavku donosimo odgovor na pitanje kako kupiti Bitcoin.

Kako kupiti Bitcoin jednostavno?

Ako mislite da je odgovor na pitanje kako kupiti Bitcoin kompliciran, griješite. Danas postoje mnoge mjenjačnice koje omogućuju jednostavnu i brzu kupnju Bitcoina i drugih kriptovaluta. CoinBase, eToro, Binance ili neka druga, cijena je veoma slična. Sve što trebate je registrirati se na mjenjačnicu i riješiti KYC, koji je potvrđivanje vašeg identiteta. Nakon što ste potvrdili da ste to vi, odaberite količinu Bitcoina koju želite kupiti i uplatite iznos preko kartice. Nakon uplate u vaš novčanik bit će dodani Bitcoini, koje možete čuvati ili ih koristiti za plaćanje. Neke manje poznate kriptovalute ne možete kupiti direktno s karticom, već je potrebno Bitcoin zamijeniti za njih na nekoj od mjenjačnica koje nude razmjenu kriptovaluta.

Sadržaj iz iste kategorije: