Kako se korist i što je VPS hosting?

Sve što se nalazi na internetu mora biti pohranjeno na nekom serveru, svaki projekt, svaka slika ili aplikacija ima svoje servere koji pružaju podatke i uslugu korisniku. VPS hosting je podvrsta hostinga, a skraćenica je od naziva virtualni privatni server.

U suštini VPS hosting je dio kompjutera koji si iznajmljujete na korištenje, a čemu on služi i kako se koristi pročitajte u nastavku teksta.

Što je VPS hosting?

VPS skraćenica označava naziv virtualni privatni server, što upravo VPS hosting i je. Oni koji iznajmljuju VPS hosting dijele jedan kompjuter (server) na više manjih dijelova, tj. virtualnih servera. Oni svakom tom virtualnom serveru dodjeljuju određenu jačinu komponenti i taj virtualni server funkcionira potpuno samostalno, te je privatan. Primjera radi, na istom računalu može biti 5 virtualnih servera koji rade zasebno i koriste ih 5 različitih ljudi.

Svaki od tih 5 može zasebno gasiti i paliti svoj VPS hosting, uređivati i raditi na njemu što god želi, no ostala 4 virtualna servera ne može vidjeti.

Sadržaj iz iste kategorije: