Iskoristite brojne prednosti VPS hostinga

Internet je na velika vrata ušao u svakodnevni život mnogih. Tako se danas mnogi ne mogu zamisliti bez korištenja mobilnih uređaja, računala i raznih drugih pomagala, a veliki dio tog korištenja otpada i na pregledavanje raznih web stranica. No, da biste da njih uopće i mogli doći i otvoriti ih, one se moraju postaviti na neki server te se moraju povezati s nekom domenom koju onda vi ukucavate u svoj web preglednik. Za to drugo vam treba usluga registracije domene, dok je za ovo prvo potrebna usluga web hostinga.

Iako postoje razne vrste, VPS hosting nudi odličan omjer cijene i kvalitete te se danas sve više korisnika odlučuju upravo za tu vrstu.

VPS hosting nudi odličan omjer cijene i kvalitete te se danas sve više korisnika odlučuju upravo za tu vrstu.

Što vam nudi VPS hosting

VPS hosting web stranica onima koji ga ugovore nudi brojne prednosti. Prije svega, to je kratica za Virtual private server i korisnicima omogućuje da dobiju svoj mali virtualni privatni server, a sve to na nekom fizičkom serveru. Upravo zbog tog što je riječ o nečem virtualnom proizlazi i njegova najveća prednost u odnosu na druge vrste, a to je mogućnost prilagodbe tog virtualnog dijela, ali i činjenica da vam drugi korisnici neće utjecati na vaše performanse.

Upravo s te dvije činjenice se može smatrati boljim od dijeljenog, a dosta se približio i kvaliteti dediciranom serveru, koji predstavlja ulimativnu uslugu.

Odaberite odgovarajući hosting internetskih stranica 

Kada se odlučiti smjestiti negdje svoje web stranice, osim gore spomenutog, možete odabrati i neki drugi hosting internetskih stranica. Kao dvije ostale najpopularnije vrste se izdvajaju:

  • Dijeljeni
  • Dedicirani server

Dijeljeni hosting internetskih stranica spada u onu najjetfiniju vrstu, ali mnogima će on biti i više nego dovoljan. On vam omogućuje da dobijete jedan mali dio prostora na nekom serveru, ali vam zbog toga ne nudi nikakve mogućnosti prilagodbe. To znači da nećete moći instalirati svoje programe, podešavati razne postavke i slično. To također znači i da će drugi korisnici i način na koji oni koriste server utjecati neposredno i na vas.

VPS hosting web stranica onima koji ga ugovore nudi brojne prednosti.

Bez obzira na ta dva nedostatka, mnogi nezahtjevni korisnici se i danas okreću ugovoranju internetskog hostinga stranica. Uz odgovarajući SSL certifikat, možete biti sigurni da ćete posjetiteljima ponuditi odlučnu uslugu.

Treba li vam dedicirani server?

Za one koji ne znaju o čemu je riječ, dedicirani server predstavlja server koji je samo za vaše potrebe. To znači da ćete na njemu samo vi imati vlastite web stranice te da će svi resursi biti samo vama na raspolaganju. Također ćete moći na njega instalirati sve potrebne programr, platforme i slično, a po potrebi će vam pomoći i pružatelj usluga, primjerice ako trebate instalirati neki program koji nije na listi dopuštenih programa.

Dedicirani server predstavlja najbolje rješenje po pitanju hostinga internetskih stranica. Ako ga još kombinirate sa SSL certifikatom, imate odličnu početnu točku za pokretenje neke web trgovine.

SSL certifikat djeluje kao brana između vas kao korisnika i zlonarmjerne osobe koja se želi domoći osjetljivih podataka, poput brojeva kreditnih kartica i slično.

Informatičke tvrtke za ugovaranje usluga za web stranice

Kada se odlučite za ugovaranje neke od gore spomenutih hostinga internetskih stranica, vjerojatno ćete ostati zbunjeni jer nećete znati kojoj tvrtki da se obratite. Danas ne tržištu djeluju brojne hrvatske i strane informatičke tvrtke koje vam mogu pomoći u tome i omogućiti vam ugovaranje VPS hostinga ili neke druge vrste.

Također, ako niste sigurni je li se bolje odlučiti za domaće ili strane tvrtke, odgovor je jednostavan. Odlučite se za onu koja će vam ponuditi najbolje uvjete, krajnji rezultat će na kraju biti gotovo isti. Hrvatski pružatelji hostinga web stranica već su se dokazali kao pouzdani partner svakome tko traži stabilnost i jednostavnost korištenja usluga. Još usput ugovorite i SSL certifikat, i sigurni se.

Zaštita od hakera uz SSL certifikat

SSL certifikat djeluje kao brana između vas kao korisnika i zlonarmjerne osobe koja se želi domoći osjetljivih podataka, poput brojeva kreditnih kartica i slično. Zbog toga se SSL certifikat postavlja sa serverske strane i korisnicima koji dolaze na vašu web stranici će osigurati određenu razinu povjerenja. 

Prepoznaje se po https oznaci prije početka naziva web stranice koju želite posjetiti, ali i prema oznaci lokota koja će se pojaviti u vašem internetskom pregledniku. Naravno, SSL certifikat nije potpuna zaštita pa ako često kupujete s nekih neprovjerenih web trgovina, pazite pri davanju osjetljivih podataka. Iako nije savršen, SSL certifikat predstavlja odličan prvi korak prema zaštiti vaše web stranice. A možete ga ugovoriti najčešće i tijekom ugovaranja ostalih usluga, poput ugovaranja hostinga.

Sadržaj iz iste kategorije: