Thule je mnogima prvi izbor za krovne kutije

Svakako jedan od najprodavanijih dodataka za autobile su krovne kutije. Njihova osnovna namjena je povećanje prtljažnog prostora u automobilu. Na cestama je danas mnogo manjih, kompaktnih automobila. A proporcionalan s njihovim izgledom je i njihov prtljažni prostor. Mnogi tako jednostavno nemaju drugog izbora osim kupovine krovne kutije. Ona im nudi toliko potrebni dodatni prostor te u nju mogu smjestiti sve što im je potrebno. A veličina tog prostora kod krovnih kutija zapravo predstavlja njihov kapacitet.

Kapacitet krovnih kutije

Krovne kutije se razlikuju po svom kapacitetu. Kapacitet zapravo predstavlja količinu prostora. Pogledate li malo specifikacije krovnih kutija na tržištu, vidjet ćete da se podatak o kapacitetu izražava u litrama. Mnoge će to zbuniti pa će se teško orjentirati. No, pronađite podatak o kapacitetu svog prtljažnika u automobilu pa ćete na taj način lakše usporediti i dobiti dojam o veličini krovne kutije. Ovisno o kapacitetu, razlikuju se i cijene krovne kutije. Zato svakako dobro promislite koliko dodatnog prostora vam treba jer ćete tako i uštedjeti, kupovinom krovne kutije idealnog kapaciteta.

Thule krovne kutije

Danas je na tržištu prisutno nekoliko proizvođača krovnih kutija, no jedan od njih se već neko vrijeme izdvaja, odnosno vrlo je čest izbor mnogih koji se odluče na kupnju. To je švedska tvrtka Thule. Istina je da njihove krovne kutije često imaju nešto višu cijenu u odnosu na ostale proizvođače, ali to i zaslužuju. Ove krovne kutije se ističu po nekoliko karakteristika od konkurencije. Na prvi pogled, riječ je o estetski vrlo aktraktivnim krovnim kutijama. Imaju vrlo uglađen dizajn te će odlično pristajati na krovu svakog automobila. No, njihov dizajn nema samo estetski karakter, već i funkcionalni. Ove krovne kutije su zbog svog dizajna vrlo aerodinamične pa neće pružati nepotrebni otpor zraka prilikom vožnje.

Od onih stvari koje se ne vide na prvi pogled, bitno je istaknuti njihovu kvalitetu. Naime, ove kutije izrađene su od visokokvalitetne plastike koja se pokazala odlična u svm vremenskim uvjetima. Čak i nakon nekoliko godina korištenja, plastika bi i dalje trebala biti u odličnom stanju.

Od ostalih zanimljivih karakteristika Thule krovnih kutija, može se još izdvojiti i mnogobrojnost različitih modela tako da bi svatko bez problema trebao pronaći idealnu krovnu kutiju.

Sadržaj iz iste kategorije: