Veliki izbor hosting paketa za svakoga

Bavite li se izradom web stranica ili sudjelujete u nekim sličnim projektima, zasigurno su vam poznate usluge koje su neophodne u tom poslu. Dvije usluge koje tako zasigurno koristite ili ćete tek koristiti su registracija domena i hosting. Registracija domena predtavlja zakup određenog naziva domene i ekstenzije na određeni vremenski period. A hosting pak predstavlja zakup mjesta na nekom poslužitelju kako biste na taj dio mogli smjestiti web stranice. Za one najzahjtevnije postoji i mogućnost zakupa cijelog poslužitelja.

Jednostavne vrste hostinga

Bez obzira za koju tvrtku se odlučili kada je odluka pala da ugovorite hosting, imat ćete mogućnost odabira između nekoliko različitih vrsta hostinga. Većinom tvrtke nude sve te oblike hostinga, a na vama je da odaberete onaj najprikladniji za vaše potrebe. Ukoliko niste posve sigurni koja vrsta vam je potrebna, pokušat ćemo ovdje u kratkim crtama objasniti najznačanije razlike.

Dijeljeni, ili tzv. shared hosting, spada u najjednostavnije, ali ujedno i najjeftnije vrste. No, nemojte da vas to obeshrabri te da ga odmah eliminirate. Naime, nekima će upravo ovakav hosting biti najbolja opcija. Njegovim ugovaranjem dobit ćete svoj prostor na jednom od poslužitelja. Ali, razlog što je ovaj hosting najjeftiniji je što će, osim vas, mjesto na tom poslužitelju dobiti i mnoštvo drugih korisnika. Upravo zbog toga ponekad može doći do preopterećenja te nemogućnosti otvaranja web stranica ili sporijeg otvaranja web stranica. Naravno, to se u današnje vrijeme i s današnjom informatičkom opremom vrlo rijetko događa.

Zato bi vam ovakav hosting mogao biti dostatan ako nemate neke velike zahtjeve. Imate li potrebu svoj dio na poslužitelju podijeliti na više manjih dijelova te ga iznajmljivati, tada se možete odlučiti za reseller vrstu hostinga jer vam ona upravo to omogućava. Vi ugovorite zakup jednog dijela, a kasnije njegove dijelove možete davati ostalim korisnicima u zakup. Ovakvu uslugu često koriste oni koji izrađuju web stranice jer na taj način mogu klijentu ponuditi gotov proizvod.

Napredne vrste hostinga

Imate li neke važne poslovne stranice, ili jednostavno želite imati više kontrole, možete odabrati neke od naprednijih vrsta hostinga. Jedna od takvih vrsta je VPS hosting, koji se mnogima pokazao kao odličan omjer cijene i kvalitete. Na prvi pogled djeluje slično kao i dijeljeni hosting, no u ovom slučaju dobivate svoje virtualno mjesto na poslužitelju. A to ima dvije velike prednosti. Kao prvo, ostali korisnici nemaju nikakav utjecaj na vas.

A kao drugo, sami možete uređivati svoj zakupljeni prostor, dodavati potrebne aplikacije i sl.
Tražite li ono najbolje rješenje, gdje imate najviši stupanj kontrole nad svim aspektima, onda je zakup namjenskog poslužitelja rješenje za vas. Kao što mu i sam naziv govori, dobit ćete jedan poslužitelj samo za vaše potrebe. To znači da ćete ga moći prilagoditi točno prema svojim željama pa čak i zatražiti određene hardverske komponente.

Paketi hostinga

Na tržištu postoje brojne tvrtke koje nude hosting putem brojnih paketa. Primjerice, jedna od tvrtki koja nudi takve usluge, plus.rs, pripremila je za svoje korisnike sve popularne vrste hostinga koji su dostupni putem različitih paketa. Ti paketi se razlikuju po broju uključenih usluga te se ovisno o odabranom paketu razlikuje i finalna cijena. Ovisno za koju vrstu hostinga se odlučite, razlikuju se i paketi hostinga.

A usluge kao što su veličina prostora, broj email adresa, broj dodatnih domena i slično su uključene u te pakete. Stoga je vrlo bitno prije samog ugovaranja napraviti dobar plan i odlučiti koje sve usluge su vam potrebne. Na temelju toga možete odabrati najoptimalniji paket hostinga koji će zadovoljiti sve vaše potrebe, a ujedno će vam i cijenom biti najprihvatljiviji.

Brojne tvrtke nude više usluga na jednom mjestu

Ako vam je potrebno više usluga vezanih uz web stranice, svakako se isplati pogledati nudi li određena tvrtka sve te usluge u svojoj ponudi. Na taj način možete sve puno jednostavnije ugovoriti kod jedne tvrtke, a nerijetko se i to financijski više isplati. Svojim klijentima ranije spomenuta tvrtka plus.rs nudi ugovaranje brojnih usluga na jednom mjestu. Uz nezaobilazni hosting, kod njih možete registrirati i domenu, ali i kupiti SSL certifikat kako biste svojim klijentima mogli osigurati sigurnost.

Sve u svemu, odlučite li se sve ugovoriti na jednom mjestu, cijeli proces će biti puno brži jer ćete plaćanje morati izvršiti samo jednom, a u slučaju bilo kakvih problema, odmah znate kome se trebate obratiti.

Sadržaj iz iste kategorije: