Svaka žena ima omiljeni tip grudnjaka

Tkanine košarice, mekanog umetka, naramenice, kopće koja može biti stavljena sprijeda ili straga te različitih ukrasnih detalja. Veličine se razlikuju od zemlje do zemlje, ali uobičajno je da se broj odnosi na promjer tijela, a slovo na veličinu košarice. Veličina žena, nažalost, nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, što im uzrokuje neugodu, a mnogi grudnjaci zbog loše izrade ili materijala te zbog neprikladne temperature pranja izgube svoj oblik i elastičnost.

https://www.youtube.com/watch?v=XPIung4hAAw

Povijest

Vjeruje se da se prvi grudnjak pojavio već u antičkoj Grčkoj, gdje se dio deblje tkanine zavezao oko ženskog poprsja i odostraga se pričvrstio pribadačom. Također su u Austriji nađeni dijelovi ženske garderobe koji izgledom jako podsjećaju na današnji grudnjak, a vjeruje se da dolazi iz 15. stoljeća. Tada su već imali i čipku na dijelu dekoltea što pokazuje njihov značaj u modi žena. Današnji grudnjaci se proizvode od različitih materijala, ovisno o svrsi kojoj su namjenjeni, tadašnji grudnjaci imali su isključivo praktičnu ulogu te su rađeni od platna.

grudnjak-zenski-4

Prečitajte još više u sljedečem zanimljivom tekstu, gdje čete saznati i kada se je grudnjak prvi put transformirao u korzet.

A svaki muškarac voli da nosi omiljene majice s natpisima.

Sadržaj iz iste kategorije: