LED reflektor će postati vaše omiljeno rasvjetno tijelo

LED svjetla poznata su po tome što su daleko efikasnija od običnih svjetla. Osim što često izgledaju bolje, ona mogu uštedjeti energiju (pa tako i vaš novac).  LED reflektor se može kupiti i u boji, a popularne su i LED trake čija je fleksibilnost pogodna za sve kutke i male prostore na zidu.

Koju vrstu žarulja odabrati za stan?

Ako proučavate kvalitetu i izgled raznih opcija kako biste preuredili neki prostor, sigurni smo da standardne žarulje nisu vaš prvi izbor. Regulacije EU već dugo vremena predlažu štedljive i ekološki prihvatljivije LED žarulje te se svijet polako odmiče od klasičnih halogenih „žarnih niti“. Lumeni kod LED reflektora govore o količini svjetla koja će biti vidljiva jednom kada obavite montažu. Lako ćete na pakiranju primijetiti koliko je lumena u modelu, a želite što veći broj.

Klasične žarulje su rasprostranjenije, to je istina. One proizvode jaku i toplu svjetlost na koju smo navikli. LED žarulje su pak puno dugotrajnije i zato se mnogi odlučuju za njih. Možete očekivati 10 puta dulji životni vijek no kod klasičnih žarulja, što znači da očekujete preko 50 000 radnih sati. One jesu nešto skuplje od običnih, ali se iznos zbog vijeka trajanja ubrzo preklopi.

Reflektori će podignuti količinu svjetlosti u prostoriji na idealnu

LED reflektor dolazi s različitim lećama ovisno o modelu. One dolaze u raznim veličinama i oblicima: kvadratne, heksagonske. Ponekad su napravljene od plastike i silikona, a ponekad nisu fleksibilne. Reflektori mijenjaju način širenja svjetla, stoga su idealan način da povećate količinu svjetlosti u određenoj prostoriji.

Oni mogu imati konstrukciju od plastike ili od metala, a dilemu kojeg izabrati uglavnom se svodi na osobne preference: što će bolje izgledati u vašem dnevnom boravku? Ponekad reflektori imaju i više leća koje služe za optičke pojave kao: difrakcija i refrakcija. Tada svjetlost mijenja svoju putanju ili se polarizacijom izolira određena valna duljina kako bi svjetlost imala neki podton.

Što trebate razmotriti prilikom kupnje LED reflektora?

Ukoliko ste razmišljali kupiti LED reflektor dobro razmislite o kutu koji se javlja. Uski kutevi i široki kutevi drugačije izobličuju prostoriju. Kad spominjemo kuteve, mislimo na kut između crte koja spaja pod (direktno ispod) i centar svjetiljke te crte koja spaja mjesto gdje pada najdalja zraka i vrh svjetiljke.

Ovisno o tome želite li čisto ili prigušeno ili pak polarizirano svjetlo, morat ćete izdvojiti dodatno vrijeme u istraživanje ponuda. Broj LED svjetla i njihovih leća također je bitan.  Kako se one fiksiraju za podlogu? Ovo je nešto o čemu mnogi ne misle pa nastanu problemi kada se proizvodi donesu doma. Neke se stavljaju sa selotejpima i ljepilima, neke se stavljaju u svoje baze koje se šarafe, neke se direktno šarafe, neke se pak stavljaju na kukice.

Materijali LED reflektora su vrlo raznoliki

  • PMMA je čista plastika, akrilna plastika. Ona je dosta jeftina i česta je no nema najbolje performanse.
  • PC (Polycarbonate) je plastika koja je otporna na promjene koje uzrokuje temperatura. Pretpostavljamo da znate da je to bitno u slučaju svjetla jer stalno dolazi do toplinskih izmjena.
  • Silikon čin leće fleksibilnima i otpornima efektima UV svjetla.
  • HRPC (Hyper Reflexice PC) je materijal od kojeg se rade konkretno profesionalni reflektori, obično su bijele boje i jako reflektiraju.
  • Aluminijski premazane leće/reflektori daju lijep finiš i pomažu svjetlosti da se idealno reflektira i širi prostorom.

Kupnja LED reflektora je pametno potrošen novac

LED reflektor pametna je ideja ako želite uštediti nešto novaca. Tijekom kupnje nećete uštediti jer su ipak ponešto skuplje, ali tijekom vremena će vam se ta investicija sigurno isplatiti.  Istraživanje o LED reflektorima često nije jednostavno i, iako se možete informirati o tipovima leća, načinima fiksiranja i sličnim stvarima, najbolje bi bilo kada biste se u trgovini (svetila Volino) mogli dodatno posavjetovati s nekim tko ima iskustva na terenu. On će vam pomoći izabrati vrsti reflektora i izračunati tj. nacrtati osvjetljavanje cijelog područja.

LED reflektori će dobro osvijetliti i najveći prostor

LED reflektori su najčešće namijenjeni za osvjetljavanje velikih prostora kao što su dvorišta, igrališta ili tereni. LED reflektore možete kupiti u različitim dimenzijama i različite snage,no zajednička oznaka svih LED reflektora je IP65 što znači da su vodootporni. U današnje vrijeme LED reflektor može se kupiti i online, a u širokoj ponudi volino-svetila.si zasigurno ćete naći ono što vam treba!

 

Sadržaj iz iste kategorije: