Jeftini toneri za printer ne moraju nužno biti loši

Tehnologija napreduje iz dana u dan, te isto tako i printeri ili tiskači napreduju. Danas gotovo da ne postoji dom koji ne posjeduje barem jedan printer. Upravo zbog toga sve više kopirnica nema dovoljno klijenata i zatvaraju se iz godine u godinu, a proizvođaci na tržište izbacuju toliko jeftine printere da se plaćanje kopiranja ili printanja u kopirnici ne isplati. U ovome tekstu naučite sve o tome što su printeri i koji su njihovi dijelovi, te gdje se mogu kupiti jeftini toneri za printer.

Što je printer?

Printer ili tiskač izlazni je uređaj preko kojeg se zapis ili slika ispisuje sa računala na papir. U većini slučajeva kod printera koriste se toneri za printer koji na papir ostavljaju boju. Razlikujemo razne vrste printera, a zasigurno su najpoznatiji iglični, laserski, te tintni pisač. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane, a za koji se odlučiti ovisi o tome za što vam treba printer. U nastavku donosimo više o svakome pojedinačno, kako biste znali koji printer treba vama.

Iglični pisač

Kao što samo ime govori, iglični printer ispis na papir radi pomoću iglica koje udaraju preko trake s bojom u papir. Ova vrsta printera najkorisnija je kod ispisivanja dokumenata, jer ne može ispisati više od jedne kopije odjednom. Mana ove vrste printera je što prilikom udaranja iglica u traku proizvodi veliku buku, a uz to ispis je veoma spor. Stoga s vremenom ova vrsta pisača sve više pada u zaborav…

Laserski pisač

Uz pomoć lasera koji osvjetljava bubanj pisača i na taj način električki nabije površinu bubnja, laserski pisač ispisuje papire. Nakon toga bubanj prolazi kroz toner gdje se na nabijene dijelove bubnja love čestice tinte koja je u prahu, te na kraju papir prelazi preko bubnja i kroz grijač se tinta lijepi na papir. Ovaj printer može ispisivati u boji, a najkorisniji je za ispisivanje tekstova jer u odnosu na druge vrste pisača poput primjerice igličnog postiže veoma velike brzine ispisa. Toneri za printer moraju se kupovati s vremena na vrijeme, no za razliku od tintnog pisača ovdje je ispis znatno jeftiniji.

Tintni pisač

Tintni pisači najpoznatiji su kod printanja fotografija, a papire ispisuju pomoću spremnika tinte koji štrca male kapljice tinte na papir. Tinta ovog pisača može biti u raznim bojama, a najviše se koristi za printanje fotografija. Ovi printeri su jedni od najjeftinijih, no imaju skupe spremnike s bojom i brzo se troše. Stoga su jeftini toneri za printer najpoznatiji pojam kod laserskih pisača, koji ih najsporije troši.

Valja još napomenuti i vrstu termalnih pisača koji ispis na papir izvršavaju putem zagrijavanja određenih dijelova papira koji kao posljedicu pod temperaturom mijenja boju.

Prijenosno računalo omogućuje vam rad bilo gdje

Prijenosno računalo je u današnje vrijeme obavezno

Doba stolnih računala polako prolazi – danas prijenosni kompjuter može imati i više no dovoljno snage za prosječne uredske poslove, al i inženjerske zanimacije. U nastavku ćemo vam dati neke savjete u vezi kupovine prijenosnog računala, a nakon toga raspravljamo o dodacima koji vam mogu biti korisni.

Originalni toneri za printer su patentirani

Budući da su jeftini toneri za printer tema ovog članka, veoma je važno prije objasniti razliku između originalnog tonera i zamjenskog. Originalni toneri za printer proizvedeni su od samog proizvođača tog pisača, poput npr. Canona. Ti toneri su patentirani, te taj proizvod nitko drugi ne smije proizvoditi i prodavati, te su upravo zbog toga toneri za printer od originalnih proizvođača najskuplji u ponudi. Ukoliko ste u potrazi i želite kupiti jeftini toner za printer, tada biste se možda mogli odlučiti na kupnju zamjenskih tonera.

Jeftini toneri za printer

Iako jeftini toneri za printer ne moraju biti loši, no u većini slučajeva oni nešto skuplji su ipak znatno kvalitetniji. S druge strane, ukoliko nemate dovoljno novaca za kupnju original tonera od proizvođača, zamjenski toneri za printer mogu biti odlična ponuda.

Zamjenski toneri nisu original toneri od proizvođača, no boja i kvaliteta mogu biti u najmanju ruku jednaki. Kod zamjenskih tonera za printer razlikujemo reciklirane tonere, ponovno punjene spremnike, te kompatibilne tonere.

Isplate li se jeftini toneri za printer?

Ukoliko se pitate da li se jeftini toneri za printer isplate, naš odgovor je zasigurno da. Ukoliko ste u potrazi za tonerima, preporučujemo vam kupnju online na web shopu toner123.si. Internet kupovina uvijek nudi jeftinije cijene, a uz to u svega nekoliko klikova mišem možete naručiti proizvod koji želite i stići će vam na vrata u svega nekoliko dana. Zapamtite da zamjenski toneri za printer nisu nužno loši i ukoliko pogledamo na omjer cijene i kvalitete, zamjenski toneri su zasigurno best buy kod kupnje tonera za printer.

Sadržaj iz iste kategorije: