Korisničko sučelje cPanel

Lakše upravljajte hostingom web stranica

Općenito o ovom korisničkom sučelju

Korisničko sučelje cPanel mnogi nazivaju i upravljačkim sučeljem zato što korisnicima omogućuje jednostavno upravljanje zakupljenim paketom internetskog hostinga. U slučaju da ne koristite jedno ovakvo rješenje, administracija tog vašeg zakupljenog mjesta mogla bi biti dosta komplicirana. Upotreba cPanela je dosta jednostavna i svi koji imaju nešto informatičkog znanja ne bi trebali imati problema da nauče raditi s njime.

Video: cPanel početnički tutorial – Kako kupiti hosting

Zbog toga, kada ugovarate neki web hosting, provjerite hoćete li uz njega dobiti i mogućnost korištenja cPanela kako biste dio oko administracije puno lakše obavljali.

Mogućnosti cPanel sučelja

cPanel je vrlo kompleksno sučelje, koje na jednostavan način nudi mogućnost upravljanja brojnim dijelovima. Tako ga možete koristiti za neke od sljedećih radnji:

  • Promjena raznih postavki (poput izmjene lozinki itd.)
  • Otvaranje novih adresa e-pošte
  • Kreiranje novih baza podataka koje su vam potrebne za rad
  • Prijenos/preuzimanje datoteke putem ugrađenog upravitelja datotekama
  • Izrađivanje sigurnosne kopije podataka
  • Instalacija određenih ranije definiranih modula itd.
cPanel za Web hosting
cPanel pružateljima usluga web hostinga nudi alate potrebne za učinkovito upravljanje njihovim web mjestima

Ovo su samo neke od mogućnosti koje vam cPanel može pružiti. Sučelje sadrži brojne druge funkcije i vrlo je vjerojatno da ćete u njemu pronaći sve potrebne funkcionalnosti. Za još lakše snalaženje, nakon prijave u cPanel, možete pogledati brojne videozapise koji detaljno opisuju sve opcije i mogućnosti ovog sučelja.

DNS server za pretvaranje IP adrese

Još jedna od važnih karika u ispravnom funkcioniranju protokola na internetu je DNS server. U njemu se nalaze svi potrebni podaci povezani s domenama i njihovim nazivima:

  • IP adresa
  • Naziv domene povezan s IP adresom

Sadržaj iz iste kategorije: