Uredski materijal pomaže u kvalitetnom obavljanju poslova

Svatko tko se i jednom našao u uredu može posvjedočiti tome koliko je uredski materijal bitan, ali i nevidljiv dio uredskih poslova, sve dok ga ne ponestane. Pa iako ste mislili da na svom stolu imate dovoljno kemijskih olovaka, markera, papira, spajalica i samoljepljivih papirića, nekako se uvijek desi da je vaša čaša za olovke prazna (ili još gore, puna pisala koje ne rade). Osim toga, često je vaš stol pun papira koje ste složili u raznim smjerovima u nadi da ćete, kada tome dođe vrijeme, moći pronaći baš onaj skup koji vam treba, iako ga niste mogli spojiti spajalicom ili zaklamati. Kao točka na i na kraju dođe printer, koji je baš sad ostao bez tonera, i vaša uredska noćna mora kompletirana je u cijelosti.

Organizacija život znači

Kako se na vašem stolu ipak ne bi našle hrpe rasparenih ili razbacanih papira posegnite za spajalicama. Osim u slobodnom obliku u na stolu, čuvajte još barem jedno SOS pakiranje negdje drugdje. Isti savjet vrijedi i za sav drugi uredski materijal, poput klamerica, tim više što njih ne možete upotrijebiti više puta. Potrošni uredski materijal, poput papira, uvijek bi se trebao naći na zalihama. Iako toga nismo svjesni, uredski materijal troši se brže no što to očekujemo, pa su zalihe vrlo važna stavka.

Boljoj organizaciji u uredu pridonijet će i organizatori papira, a jedan od najboljih uredskih materijala za pospremanje nereda su organizatori papira. Tinta za štambilje i toner za printer dijelovi su uredskog materijala koji se možda ne troše toliko brzo, no to ne znači da biste trebali čekati zadnji čas kako biste ih zamijenili.

Što šarenije to preglednije

U uredski materijal svakako spadaju i razni predmeti za pisanje. Kemijske olovke su jedne od onih stvari koje vole netragom nestati ili biti ukradene, pa pri nabavi uredskog materijala uložite u veće zalihe. Markeri za označavanje vrlo su bitan dio asortimana u svakom uredu, kao i samoljepljivi papirići i označivači. Setovi u različitim bojama pomoći će pri označavanju po prioritetima koje je vidljivo na prvi pogled. Tako običan uredski materijal na koji inače i ne obraćamo pažnju uvelike može utjecati na kvalitetu i organiziranost u radu.

Sadržaj iz iste kategorije: