Servo volan

Servo volan je unaprijedio automobilsku industriju

Servo sustav u automobilu

Za upravljanje automobilom zaslužan je servo sustav. Sama riječ sustav znači da je ovdje riječ o više dijelova automobila koji zajedno funkcioniraju kako bi omogućili da vozač može bez problema upravljati vozilom. Iako se sastoji od više dijelova, dva su glavna:

  • Servo letva
  • Servo pumpa

I jedan i drugi dio važni su kako bi servo volan u autu omogućio jednostavno upravljanje. Osim njih, valja još izdvojiti i neke sitnije dijelove, koji također imaju svoju određenu ulogu, kao što su ležajevi, semerinzi, manžete i sl.

Servo volan

Ključni dio servo volana

Osnovna prednost servo volana u automobilu je njegovo jednostavno zakretanje. A upravo za tu mogućnost je zaslužna servo pumpa kao osnovni dio servo sustava. Ona stvara pritisak na ulje i takvo ulje dovodi do servo letve. Postoje dvije vrste servo pumpe:

  • Električna
  • Hidraulična

Elekričnu pokreće sam automobil putem akumulatora ili remena, a kod hidraulične se koristi posebno rotacijsko tijelo s perajama koje služi za njezino pokretanje. 

Brojni dijelovi automobila lako dostupni online

Kada dođe do kvara neke od komponente na vašem vozilu, imate dvije mogućnosti. Ili ga možete odvesti automehaničaru koji će utvrditi o kakvom se kvaru radi, kupiti za vas autodijelove i popraviti ga. Ili ćete sami kupiti što vam je potrebno. Rezervni dijelovi automobila bi vas u tom slučaju mogli nešto manje stajati, posebno ako se odlučiti za online kupnju.

Naime, postoje brojne trgovine s autodijelovima koje ih nude po vrlo pristupančnim cijenama, u većini slučajeva i jeftinije od fizičkih trgovina. A ono po čemu se još ovakve web trgovine izdvajaju je jednostavan odabir kompatibilnih autodijelova.

Sadržaj iz iste kategorije: