Krema za tetovaže

Tetovaže su kao cipele, teško je imati samo jedan par – žene to jako dobro znaju. Mnoge se osobe u bilo kojem razdoblju svog života odlučuju ukrasiti svoje tijelo „trajnim nakitom“, tj. tetovažom. Tetovaže mogu biti iznimno osobne, one mogu izražavati stav, pripadnost određenoj skupini, određeni vjerski ili drugi afinitet, mogu biti ukras na tijelu ili predstavljati uspomenu ili sjećanje. Nevezano za razlog tetoviranja, ostaje činjenica da sam proces čini kožu iznimno mekom i osjetljivom. Tetoviranje je proces u kojem se tinta prenosi na kožu uz pomoć igle. Takav proces kožu ostavlja u vrlo nepovoljnom položaju te joj treba 2-3 tjedna da u potpunosti zacijeli kako biste mogli uživati u vašem novom „modnom dodatku“.

Svaku povredu treba pravilno liječiti kako ne bi došlo do štetnih posljedica, a ovo je posebno važno kada je riječ o tetovažama. Nakon tetoviranja je ključna pravilna njega tetovaže kako bi proces zacjeljivanja bio što bezbolniji i kraći. Njega tetovaže započinje u samom salonu. Nakon tetoviranja vaša će koža krvariti i bit će iznimno nadražena. Od iznimne je važnosti da pratite upute osobe koja vas je tetovirala te da ostavite povoj na vašoj tetovaži točno onoliko koliko vam je majstor za tetovaže odredio.

Neke tetovaže zahtijevaju da povoje ostavite samo nekoliko minuta, dok ćete ponekad morati povoje ostaviti mnogo duže. Nadalje, njega za tetovažu ne prestaje kada maknete povoj. Tetovažu je potrebno redovno ispirati i sušiti tapkanjem. Ključno ju je redovno prati. Slijedeći korak zahtjeva prethodnu pripremu i istraživanje, a riječ je o nanošenju kreme za tetovaže.

Kreme za tetovaže neopisivo su važne za pravilno zacjeljivanje vašeg novog ljubimca od tinte. Na svu sreću, više ne morate razmišljati što će određeni kućni proizvodi učiniti vašoj tetovaži jer su mnoge tvrtke stvorile kreme koje su namijenjene upravo za njegu tetovaže. Takve kreme za tetovaže sastoje se isključivo od prirodnih sastojaka jer bi umjetna kemija mogla naštetiti vašoj osjetljivoj koži.

 

Prije tetoviranja svakako trebate kupiti kremu za tetovaže kako biste bili spremni za potpunu njegu tetovaže pri povratku iz salona. Nakon svakog pranja i sušenja tetovaže potrebno je nanijeti vašu odabranu kremu za tetovaže koja će ublažiti iritaciju i potaknuti zacjeljivanje vaše kože. Nikako ne izlažite tetovažu suncu, nemojte ju dodirivati prstima niti pokušati kidati suhu kožu. Krema za tetovaže provest će vašu kožu kroz proces zacjeljivanja sigurnim putem i njezino nanošenje treba biti vaša jedina intervencija.

Navedeni postupak za njegu tetovaže potrebno je ponavljati sve dok vaša koža ne bude zacijelila, a vaša tetovaža bude spremna za ponosno pokazivanje na svjetlu dana.

Sadržaj iz iste kategorije: