Elegantne oxfordice za svakoga

Svijet ženske mode prepun je različitih, inovativnih i kreativnih stilova koji skrivaju ponešto za svakoga. Kada se govori o eleganciji u ženskoj modi, prvo što klasično pada na pamet su haljine klasičnog kroja i cipele na petu; stil koji, iako čest, ne odgovara svim ženama. 

Tražite li cipele koja su istovremeno udobne i elegantne, oxfordice su savršeno rješenje za vas. Pogodne za nošenje i hodanje na duže vrijeme, upečatljive i lijepe, one su već duže vrijeme modni detalj koji se može pronaći u ormarima mnogih trendseterica. Nježne i ženstvene ili oštrijih linija i tamnijih boja, mogu se pronaći u nizu različitih interpretacija.

Funkcionalnost i elegancija ženske obuće

Elegantne oxfordice su svoj put u svijet ženske obuće pronašle s polica muških ormara, i to još tijekom 19. stoljeća. Kako se tržište rada sve više otvaralo ženama, tako je za svakodnevne potrebe bilo važno pronaći udobne i lijepe cipele u kojima će biti lako kretati se i raditi za vrijeme dugih radnih sati. Funkcionalne oxfordice su tu ponudile savršenu alternativu klasičnim ženskim cipelama na potpeticu, koje su za dužeg nošenja bile neudobne. S druge strane, oxfordice su i dalje bile veoma elegantne i lijepe, pa su se mogle nositi i u javnosti te su lijepo pristajale i na klasične haljine tog doba.

Moderna obuća

Ipak, svoju današnju popularnost ova vrsta obuće stječe tek 50-ih godina prošlog stoljeća i to među mlađim generacijama. Umjesto “radničke cipele“, ova ženska obuća postaje modni dodatak za koji se odlučuju kako žene tako i muškarci. Klasični izgled, kojeg su oxfordice imale od svojih početaka u 17. Stoljeću, napokon dobiva razne varijacije. Osim klasične crne i smeđe, mogu se pronaći i u drugim bojama,  a iako je materijal od kojega se proizvode i dalje koža, moguće ih je pronaći u raznim varijantama, kao što su: 

  • meka, brušena koža 
  • glatka i sjajna lakirana koža

Ženska obuća za poslovnu eleganciju

Danas je mnogo različitih vrsta ženske obuće, no oxfordice nekako i dalje ostaju favorit među cipelama za poslovne prigode. Isto kao i u vrijeme kada su se prvi put probile u žensku modu, njihov glavni adut je njihova elegancija i udobnost, ali i mogućnost da se prilagode različitim stilovima odijeavnja. Jednako lako se mogu kombinirati s hlačama, haljinom ili suknom, kao i s trapericama ili čak tajicama te će vam uvijek pomoći da izgledate lijepo, uglađeno i sređeno, bez obzira na koju se kombinaciju na kraju odlučili.

Moderne varijacije cipela

Danas se oxfordice za žene mogu pronaći u još većem broju varijacija nego prije. Mnogi popularni brendovi ženske obuće nude svoje verzije, koje klasičnom obliku donose moderan izgled. Umjesto pravih kožnih modela, mnogi brendovi danas donose veganske modele, napravljene od umjetne kože ili drugih materijala.

S druge pak strane, neki brendovi ostaju vjerni originalu, barem što se tiče materijala, ali ujedno se igraju kalupima i linijama, kako bi stvorili vlastitu varijaciju na temu. Još je više boja u kojima se ova popularna vrsta ženske obuće može pronaći – osim klasike, danas su veoma popularne i ekstravagantne verzije u jarkim bojama koje odmah na prvu plijene pažnju.

Stil i stav onih koji nose oxfordice

U zadnje vrijeme oxfordice je sve češće moguće vidjeti i na crvenim tepisima. Ova klasična ženska obuća, koja svaku jesen i proljeće preuzima trendove, savršena je za ljubiteljic ženskih odijela. Naime, one baš i osmišljene kako bi se nosile na odijela, iako u početku muška, pa su odličan odabir za sve svečane prigode u kojima se odlučite za lijepo žensko odjelo. S druge strane, veoma moderan odabir su i za ženske haljine, iako je kod odabira veoma važno pronaći model koje će balansirati stil odabrane haljine.

Ženska obuća za svaku prigodu

Svijet ženske obuće pun je različitih modela koji odgovaraju svim stilovima. Ipak, prije svega je važna udobnost, koja, barem kada se spominje ženska obuća, često nije na prvom mjestu. Upravo radi toga, ponekad je važno na umu imati za koju prigodu kupujete cipele te obratiti pažnju na sljedeće: 

  • koliko ćete ih dugo nositi
  • koliko ćete u njima stajati
  • koliko ćete u njima hodati 

Kako je ženska obuća često prije svega koncipirana tako da lijepo izgleda, možete se poslužiti i raznim trikovima koji vam mogu olakšati život – gel ulošci i štitnici za petu odlična su ideja nosite li cipele na visoku potpeticu, a mini stopalice dobro će vam doći ako želite pokazati gležnjeve u nekoj nižoj obući

Sadržaj iz iste kategorije: