Regali za moderan dnevni boravak

Opremanje dnevnog boravka veoma je bitan proces jer je dnevni boravak jedno od mjesta u kojemu tijekom dana provodimo najviše vremena. Osim želje da se svi elementi dnevnog boravka estetski nadopunjuju i čine skladnu cjelinu, također nam je veoma bitno da je sav namještaj u prostoru funkcionalan i pruža puno fleksibilnosti. A sve to kako bi se prostor jednostavno i brzo mogao prilagoditi našim potrebama.

To je posebno bitno u malim prostorima koji istovremeno moraju ispunjavati funkcije više različitih prostorija, pa je stoga dobro promišljen izbor svakog komada pokućstva veoma bitan. To se posebno odnosi na regale za dnevni boravak, kao temelj dobre organizacije i štednje prostora.

Vizualizirajte regal u prostoru

Osim osobnog stila, još jedan faktor trebao bi se uračunati kada se biraju regali za dnevni boravak, a to je veličina prostora. Naravno, prije samog odabira potrebno je izmjeriti prostor u koji bi regal trebao doći, kako bi svojom širinom, dubinom i visinom stao u prostor. Pogotovo treba obratiti pozornost na njegovu visinu, s obzirom da ona može igrati presudnu ulogu u tome kakav dojam regal ostavlja na prostor.

Dimenzije regala trebale bi odgovarati prostoru, što znači da, osim što on mora stati u sam prostor, ne bi trebao isti taj prostor činiti vizualno natrpanim i stvarati osjećaj klaustrofobije. Ponekad je ipak veoma teško vizualizirati regal u prostoru na „suho“, pa vam pri tome mogu pomoći mnogi besplatni open source programi u kojima uz malo truda možete stvoriti virtualnu verziju svog prostora i provjeriti koje dimenzije i oblici bi najbolje odgovarali vašem prostoru. Ako pak niste vični virtualnim rješenjima, od pomoći vam mogu biti i kartonske kutije ili pak reciklirani papir kojeg možete izrezati na mjeru i postaviti po podu.

Prilagodite regal prostoru

Dimenzije prostora koji imate na raspolaganju i standardne dimenzije namještaja koji se nudi na tržištu često se znaju loše poklapati pa kada se biraju regali za dnevni boravak potrebno je učiniti pojedine kompromise. To pak može značiti da na kraju u prostor morate uklopiti regal za dnevni boravak koji nije u potpunosti odgovarajući za njega, pa se stoga on može činiti preglomazan za prostor u kojem se nalazi.

Jedan od najboljih trikova da ga uklopite u prostor je da što više smanjite njegov utjecaj na protok svjetla kroz prostor. Regali za dnevni boravak sastavljeni od više jedinica odlična su opcija jer vam na izbor nude više opcija slaganja. Također se preporuča odabir svijetlijih boja što je regal veći.

Organizacija prostora

Regali za dnevni boravak već se desetljećima mogu pronaći u boravcima u raznim izvedbama. Iako su prije redovito bili sačinjeni od nekoliko visokih elemenata nalik na ormare, danas se češće na tržištu mogu pronaći linije manjih elemenata različitih dimenzija, ali istog dizajna od kojih samostalno možete složiti regal prema vlastitim potrebama.

Naravno, ni najbolja organizacija na svijetu neće vam omogućiti da u svoj regal natrpate više no što u njega stane, no pametan odabir elemenata može vam itekako pomoći u štednji prostora. Za niske elemente preporučuju se ladice, koje će olakšati pristup stvarima, dok su za vertikalne elemente bolji izbor police. Izvlačne košare također mogu biti od pomoći u skladištenju na teško dostupnim mjestima.

Detalji koji čine razliku

Na kraju, veoma je bitno odabrati regal za dnevni boravak koji će stilom odgovarati vašim željama i potrebama. Iako je retro stil često nalagao jednolike solidne plohe, danas je u modi prozračniji stil. Kombinacija otvorenih i zatvorenih polica dati će komodi prozračniji izgled.

Kombinacije različitih materijala i završetaka na regalu stvorit će dinamičnu i modernu cjelinu koja se odlično uklapa uz jednostavnije pokućstvo. Za one odvažnije tu je i unutarnje osvjetljenje regala, koje se može koristiti i kao ambijentalna rasvjeta ali i kao zanimljiv dekorativan detalj.

Veliki izbor u trgovinama

Danas u mnogim gradovima možete pronaći i nekoliko trgovina u kojima možete kupiti namještaj, ali i raznu opremu i potrepštine za dom. Regali za dnevni boravak spadaju u komade namještaja koji jako mnogo ljudi želi imati u svom domu pa stoga ne čudi da je izbor vrlo velik.

Kako bi privukli kupce, prodavači ih često nude na raznim popustima. Tako se često mogu na izlozima vidjeti natpisi poput namještaj za dnevni boravak 30% jeftiniji i slično. U svakom slučaju, kad god se odlučite za kupovinu namještaja, možete biti sigurni da ćete u trgovinama pronaći vrlo veliki izbor.

 

Sadržaj iz iste kategorije: