Regali za dnevni boravak koji će se uklopiti u prostor

Mjesto u kojem se provodi najviše vremena, te omiljeno okupljalište ukućana u stanu kada gosti dolaze u posjetu zasigurno je dnevni boravak. On spada u najvažnije prostorije u domu, a karakteriziran je kao mjesto za druženje, opuštanje, te ugošćivanje. Upravo zbog toga često se radi o otvorenom prostoru, a uređenje dnevnog boravka zahtjeva puno više truda od uređenja drugih prostorija stana. Upravo zbog toga regali za dnevni boravak koji su u većini slučajeva najupečatljiviji namještaj u prostoriji trebali bi biti pomno birani, a u današnjem članku donosimo vam sve o tome kakvi regali su trenutno u modi i kako odabrati odgovarajući regal za dnevni boravak.

Masivni regali za dnevni boravak

Uz garniture za sjedenje, najvažniji namještaj u dnevnoj sobi zasigurno su i regali za dnevni boravak koji bi trebali biti usklađeni s prostorijom. Kupnja sjedeće garniture i regala za boravak trebala bi se odvijati istodobno jer je veoma važno uskladiti sav namještaj u prostoriji kako bi ta prostorija izgledala što bolje.

Iako su se u prošlosti najviše koristili masivni regali, danas su regali za dnevnu sobu izgubili su na veličini. Prije su glomazni regali imali potpuno drugačiju namjenu od današnjih modernih i izgledali su drukčije, te se radili od drukčijih materijala. Osim što su prije televizije bile znatno veće i teže, regali su se koristili i za odlaganje odjeće, posteljine, posuđa u staklenim dijelovima, te su u većini slučajeva bili prenatrpani.

Moderni su minimalistički regali za dnevni boravak

Danas su regali za dnevni boravak izgubili na veličini, te su u trendu moderni minimalistički regali koji se izrađuju s nekoliko zasebnih elemenata od vrlo laganih materijala. Oni u većini slučajeva služe isključivo za smještanje televizije, te ponekih drugih stvari poput vaza s cvijećem ili pokoje knjige. U većini slučajeva ovakvi regali izrađuju se po mjeri, a to omogućava idealno postavljanje elementa regala prema dimenzijama prostorije i maksimalno iskorištavanje prostora.

Kako odabrati pravi regal za dnevnu sobu?

Izgled regala u dnevnom boravku ponajviše bi se trebao poistovjetiti s bojom zidova prostorije, te ukomponirati s ostalim stvarima u prostoriji, poput sjedeće garniture. Kod velikih dnevnih boravaka postoje gotovo neograničene mogućnosti za izgled regala, dok kod onih manjih potrebno je što bolje odabrati regal kako se prostor ne bi ugušio zbog previše namještaja. Danas se stanovi i prostorije u njima uređuju na način da imaju što više slobodnog prostora, stoga su minimalistički regali za dnevni boravak najbolji izbor.

Korištenje raznih geometrijskih oblika regala za boravak moguće je kod velikih prostora i osim modernog izgleda daje se prostoru velika doza elegancije i modernosti. S druge strane, kod malih prostora najbolje je rješenje da se koriste regali koji su svjetlijih boja, jer na taj način se prostor ne smanjuje vizualno, već upravo suprotno. Korištenje izrade regala po mjeri neophodno je za maksimalnu iskoristivost prostora kod manjih dnevnih boravaka, a nešto skuplja investicija zasigurno će vam se isplatiti.

Koji regali za dnevni boravak su trenutno u trendu?

Trenutno su u trendu regali svijetlih boja, ponajviše bijeli, s visokim sjajem jer se na taj način prostoru daje nota dodatnog prostora i osim što su atraktivni, oni boravak čine vizualno većim. Također, danas je popularno da regali budu što čišći (prazniji), te prilikom uređenja važno je obratiti pozornost da regal nije prenatrpan raznim ukrasima ili knjigama, već da su vam police minimalistički posložene.

Stara izreka „nekad je manje više“ kod regala za dnevni boravak uistinu drži vodu, jer su u prošlosti prenatrpani i glomazni regali zasigurno bili znatno ružniji od današnjih.

Gdje kupiti regal za dnevni boravak?

Regali za dnevni boravak najbitniji su dio interijera prostorije uz sjedeću garnituru. Budući da se regal ne mijenja često, potrebno je pametno birati i ne žuriti prilikom kupnje kako kasnije ne biste žalili za odlukom. Imajte na umu da odaberete regal koji se može kombinirati s raznim modelima sjedećih garnitura, kako u slučaju mijenjanja sjedeće garniture budete imali više opcija i mogućnosti, a ne glomazni stari regal koji ne dopušta kupnju nikakve osim kožne sjedeće garniture.

Kupnja regala za dnevni boravak danas je moguća i putem interneta, a web shop volino.si ističe se u masi zbog niskih cijena, brze dostave i kvalitetnih komada namještaja. U svega nekoliko klikova možete pogledati cijelu ponudu regala, te nakon odabira naručiti regal u svega par klikova mišem.

Sadržaj iz iste kategorije: