Sva veća potražnja za klima uređajima

Osim odabira prikladne vrste klime s obzirom na broj njezinih jedinica te specifičnost montaže, važno je prilikom kupnje obratiti pozornost i na njezinu snagu koja će odlučiti o tome hoće li se prostor učinkovito i uz što manji gubitak energije dobro ugrijati ili rashladiti ili ne. Snaga prosječnih klima uređaja za kućanstva, prema mišljenju stručnjaka, trebala bi biti između 2,5 i 5 kW pri čemu je snaga od 3,5 kW najčešća i najidealnija. 

Klima uređaji Shirokuma multi
Klima uređaji Shirokuma multi

Idealnu snagu za svoj prostor odredit ćete na način da kvadraturu prostora podijelite s 10. Osim toga, faktori poput orijentacije prostora, kvalitete izolacije prostora te njegove namjene i postojanja ostalih električnih uređaja također utječu na to kolika je idealna snagu klima uređaja kako bi on bio efikasan.

Sofisticirana tehnologija izrade rashladnih uređaja

Kao što je ranije navedeno, danas na tržištu postoje i modeli koji su vrlo učinkoviti, a pritom štede električnu energiju. Takva vrsta zove se inverter klima uređaji. Naime, inverter tehnologija je tehnologija kod koje se brzina rada kompresora prilagođava potrebama prostora za hlađenjem ili grijanjem. Tako ova vrsta klime na početku radi snagom i do 140 %, a kada se prostor približi ciljanoj temperaturu njegov rad se smanjuje. 

Kako radi klima uređaj?

Ovim načinom rada inverter klima uređaji uvelike štede električnu energiju, tiši su te nema velikog skoka u temperaturi. Iako su nešto skuplji prilikom kupnje od klasičnih modela, dokazano je da oni dugoročno predstavljaju puno bolje ulaganje od ulaganja u klasične modele. 

Montažu klime prepustite profesionalcima

Prilikom kupnje klima uređaja svakako biste se trebali posavjetovati sa stručnjacima poduzeća Prealpi u tom području koji će vam na temelju svog iskustva i znanja dati najbolje savjete oko toga koji model odabrati za svoj prostor. Nakon odabira uvijek slijedi montaža klime koju obavezno moraju provoditi stručnjaci.

Sadržaj iz iste kategorije: