Pozitivne strane magnezija

Magnezij je esencijalni mineral za ljude

Naše tijelo u sebi nosi izuzetno velik broj korisnih makronutrijenata, mikronutrijenata i elemenata u tragovima. Magnezij je zapravo dosta zastupljen, četvrti po redu po pitanju minerala, a zanimljivo je saznati i da svaka stanica u sebi mora imati magnezij kako bi ispravno funkcionirala.

Pozitivne strane magnezija

Nedostatak magnezija u tijelu

Često nam magnezij, kao i bilo koji drugi nutrijent, nedostaje jer imamo lošu prehranu, nemamo balansirane hormone zbog manjka kretanja i stresa, a onda nastaju raznorazni problemi. Najčešći od tih problema su:

 • umor
 • migrene
 • problemi s mišićima
 • grčevima u mišićima
 • a isto tako i izraženi PMS simptomi

Pozitivne strane magnezija

Magnezij nas čini budnijima i aktivnijima, uravnotežuje naše elektrolite, pomaže našem živčanom sustavu, mišićnom sustavu, ali i sintezi proteina. On je također bitan i za psihološku funkciju, ali i za zdrave kosti te zube.

Video: Magnezij – sve što trebate znati

Zašto bi onda tako bitnog minerala bilo manjka? Zato što ga tijelo ne može samo stvoriti. Zato mi moramo investirati u kvalitetne dodatne prehrani koji sadrže magnezij.

Dodatak prehrani magnezij

Onaj magnezij koji je u spoju koji se naziva oksid ili karbonat neće se dobro apsorbirati. Najbitnije je da uzimamo one dodatke koji sadrže prirodne izvore ovog minerala. Jedan primjer takvog dodatka su kapsule magnezij od tvrtke Malinca. Ima i ekološki certifikat, što znači da je proizveden iz morske trave!

Ova se vrsta morske trave zove Ulvalacrtuca i jako je bogata raznoraznim materijalima. Ovaj dodatak je potpuno:

 • prirodan
 • veganski
 • bez glutena
 • laktoze
 • šećera
 • sličnih aditiva

Ne brinite, alge su uzgojene na ekološki osviješten način, u vrlo kontroliranim uvjetima, kako ne bi imale nikakve štetne sastojke u sebi te kako se biocenoza ne bi narušila.

Konzumiranje dodatka prehrani

Dodatak prehrani magnezij se jednostavno konzumira. Dnevno morate uzeti dvije kapsule, ali se svakako prije konzumiranja posavjetujte sa svojim liječnikom kako biste se osigurali da niste rizična skupina zbog neke bolesti, alergije ili nečeg sličnog. Jedna pošiljka kapsula trajat će vam mjesec dana jer je u pakiranju 60 kapsula.

Magnezij nas čini budnijima i aktivnijima

One se konzumiraju prije obroka, ne smiju se konzumirati u istom mahu kao kalcij već u obrnutim dijelovima dana, a ni trudnice ni dojilje se ne moraju bojati ovog proizvoda.

Narudžba magnezija

Malinca magnezij možete jednostavno naručiti na njihovoj web trgovini, u samo par klikova mišem. Jednostavno odaberite sve artikle koje želite naručiti, dodajte ih u košaricu i paket s vašom narudžbom će stići na vašu kućnu adresu. U današnje vrijeme užurbanog načina života, razni dodatci prehrani su spas za ljudsko zdravlje.

Sadržaj iz iste kategorije: