Kape

Kapa glavu čuva

Kada razmišljate o tome što su kape, na pamet vam vjerojatno prvo padnu kape poput šubare, šilterice ili beretke. Ipak, kraljevi i Papa veoma često nose kapu, koja je svojom raskoši i vrijednosti njihov neprepoznatljiviji znak! Radi se o kruni ili tijari, koje su najčešće kombinacija vanjskog urešenog okvira od plemenitih metala i mekih materijala iznutra koje su nošenje činile jednostavnijim i ugodnijim!

Kape

Šeširi

Šeširi su u muškoj modi svoj vrhunac popularnosti dosegli u 19. pa sve do prve polovice 20. stoljeća, kada su bili gotovo nezaobilazan dio svakodnevne odjeće uglađena muškarca, bez obzira na doba godine. S druge strane, umjesto elegancije i mode, svrha kaubojskog šešira bila je praktična – sakriti osobu koja ju nosi od jakog sunca!

Topla šubara

Šubara je jedna od najtoplijih vrsta kape koju si možete poželjeti. Najpopularnija u Rusiji, prava šubara pruža zaštitu od jake hladnoće, vjetra i snijega, pokrivajući veći dio glave. Šubare se najčešće rade od opornih i toplih materijala poput životinjske kože.

Sadržaj iz iste kategorije: