Sustavi za navodnjavanje

Sustavi za navodnjavanje

Toplo vrijeme donosi sa sobom pravu čaroliju biljnog svijeta – bujne travnjake, šarene kamenjare, prekrasne vrtove i bogate povrtnjake. Sigurno se slažete, ljeti je biljni svijet izuzetno privlačan prizor za oči, ali i neopisiv užitak za nepce.

No, da bi u toj ljepoti uživali u ovo današnje vrijeme sve češćih i duljih razdoblja suše, nužno je pobrinuti se za adekvatno navodnjavanje svih tih biljnih ljepota koje nastojimo uzgojiti u našem dvorištu ili povrtnjaku.

Što su sustavi za navodnjavanje?

Sustavi za navodnjavanje

Stoga, prije nego suša uništi sav mukotrpan rad, trud i ljepotu dvorišta, povrtnjaka, vrta ili travnjaka, osigurajte za svoju biljnu oazu potrebne količine vlage, a prikladno i efikasno rješenje s kojim ćete to postići su sustavi za navodnjavanje.

Sustavi za navodnjavanje trave su svojevrstan umjetni oblik opskrbe zemlje vodom, u razdobljima izrazite suše ili pak za navodnjavanje onih kultura kojima je za rast i urod neophodna natprosječno visoka vlaga tla.

Osim za uzgoj prehrambenih kultura, sustavi za navodnjavanje se mogu koristiti i za održavanje ljepote okoliša, poput travnjaka, drveća, grmlja, cvjetnih gredica i dr.

Sadržaj iz iste kategorije: