Cerada za automobile na otvorenom i zatvorenom

Svaki vlasnik automobila vodi brigu gdje ostavlja svoj automobil i u kakvom će ga stanju poslije pronaći. S obzirom na sve češće, ali i drastičnije promjene vremena, štete na automobilu sve su učestalija pojava te je vrlo teško naći način da se automobil zaštiti od vanjskih utjecaja. Sličan, iako manje drastičan slučaj, je i s automobilima koji su parkirani u zatvorenom, ali se ne voze svakodnevno te isto tako mogu biti izloženi vlazi, prašini i drugim česticama u zraku. Za sve te scenarije idealno rješenje je cerada za automobil, koja pruža dovoljnu zaštitu i štiti vašeg limenog ljubimca.

Cerada za unutarnju upotrebu

Glavna svrha cerada je da štiti vaš automobil od vanjskih utjecaja, bilo da se radi o vanjskom ili unutarnjem prostoru. Cerada za unutarnji prostor obično je nešto tanja, izrađena od samo jednog ili dva sloja polipropilena ili nečeg sličnog, a površina joj je zbog materijala izrade iznimno glatka.

Ovakva cerada sprječava prašinu i druge onešišćivače iz zraka, kao i kemikalije, vlažnost i hladan zrak da naštete vanjskom sloju vašeg automobila ili nekog drugog vozila.

Također, cerada za automobil idealna je za vlasnike koji žele da im automobil izgleda čisto i uredno, kao da su upravo izašli iz autopraone, bez da moraju neprestano ulagati u pranje i poliranje čak i kada auto nije bio na cesti. Cerade su posebno izrađene kako bi idealno pristajale većini modela automobila, s elastičnim rubovima i trakama koje se povuku kako bi cerada sigurno obuhvatila automobil.

Cerada za vanjsku upotrebu

Kada je riječ o ceradama koje se koriste za zaštitu automobila od vanjskih vremenskih uvjeta, od lagane kiše do ozbiljnijih snježnih oluja, njihov zadatak puno je teži i ozbiljniji te se razlikuju po tome što su izrađene od četiri sloja zaštite. Vodootporne su, ali prozračne što omogućava da boja na vašem automobilu, kamionu ili terencu ostane u dobrom stanju.

Važno je istaknuti da je za sve cerade iznimno bitno da su kvalitetno izrađene te da vlažnost ne prodire unutar nje, uzrokovajući plijesan. Stoga, zrak može strujiti, ali voda mora u potpunosti ostati zadržana na vanjskom sloju. Uz sve to, sloj koji se prislanja na automobil mora biti dovoljno mekan da ne ošteti sloj laka.

Sadržaj iz iste kategorije: